A Jobbik Ifjúsági Tagozat a most vasárnapi Hősök napja alkalmából országszerte több mint félszáz helyen önálló rendezvény formájában emlékezik meg az elesett magyar hősökről. Emellett rengeteg településen a már meglévő városi vagy civil megemlékezésekhez csatlakozva helyezik el tagozataink az emlékezés koszorúját. Országos szinten pedig a csütörtöki napon, egy a Fiumei úti nemzeti sírkertbe megrendezett emlék séta keretében fejezték ki tagjaink, szimpatizánsaink tiszteletüket és nagyrabecsülésüket nemzetünk nagyjai iránt - írják az ifjak, alább olvasható a nemes kezdeményezést hírül adó közlemény folytatása.
A Hősök napját az első világháború viszontagságai hívták életre, a két háború közötti kormányoknak kiemelten fontos volt az elesett katonák iránti tiszteletük kifejezése, ennek köszönhetően ma szinte az ország minden településén található hősi emlékmű. A második világégést követő kommunista rezsim nem engedett teret az emlékezésnek, üldözte a hősöket s tiltotta a méltó emlékezést, de kilencvenes évektől újra lehetőség van a nyílt megemlékezésre.
A Jobbik Ifjúsági Tagozatának kiemelten fontos, hogy hőseink hagyatékát megőrizzük és továbbadjuk az utókornak. Ők azok, akik a nehéz és ínséges időkben is a végsőkig kitartottak, s sokszor életüket is áldozták, hogy Magyarország jövője biztosítva legyen Európában és a Kárpát-medencében egyaránt. Nekünk, fiataloknak pedig kötelességünk, hogy a jó példából okuljunk, s ez a példa kötelez minket, hogy munkánkat a hétköznapokban is a megfelelő áldozatkészséggel, kitartással végezzük és sikeresen vegyük az elénk gördített akadályokat. Hazánkban ma is nagy szükség van a hősökre, s a mi felelősségünk, hogy beolvadunk e a multikulturalizmus számunkra idegen világába, vagy kellő alázattal belépünk a hősök sorába.
Dicsőség a Hősöknek! Példátok mindörökké élni fog szívünkben!
Varga Dániel, a Jobbik IT alelnöke és a Jobbik IT kulturális kabinetének elnöke
Zoom