Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus, Videók :: :: Hozzászólások

Mórickának és a Deutsche Wellének is ugyanaz jut eszébe a Vár és a "Koszút tér" felújításáról

V. Naszályi, Ungváry, holokauszt, Horthy-nosztalgia - budapesti riportot készített a német közmédia, amiből kiderül: a Vár és a Kossuth tér felújítása a szélsőséges nacionalizmus bizonyítéka, a zsidók pedig újra félnek.
Zoom
A magyar kormány budapesti építkezéseiről készített nemrég riportot a Deutsche Welle. A német közszolgálati médium
a budai várban zajló munkálatok és a Kossuth Lajos tér átépítése kapcsán igyekszik bizonyítani, hogy a magyar kormány szélsőségesen nacionalista (bár igazuk lenne... - a szerk.),
értékei pedig szembemennek az Európai Unió által vallottakkal.
A riportban rögtön elhangzik, hogy a kormány „kisajátítja a város tulajdonában lévő ingatlanokat”, ami kapcsán V. Naszályi Mártát, az I. kerület ellenzéki polgármesterét szólítják meg, akit nagyon elkeserítenek az építkezések. A polgármester szerint a kormány rossz társadalmi üzenetet közvetít, ő pedig nem akarja az 1944-es állapotában látni a Várnegyedet. „Ez a kormány önkényes, diktatórikus, a társadalom érdekeivel szembemenő döntése volt” – panaszkodik a politikus.
A folytatásban V. Naszályi „véletlenül” találkozik egy helyi lakossal, Wagner Tamással, akit szintén nagyon elszomorítanak a fejlemények. A férfi és a polgármester közösen sajnálkoznak, megállapítva, hogy már semmit sem lehet tenni a beruházásokkal szemben. Wagner attól tart, hogy a környék hamarosan élhetetlenné válik a lakók számára, arról nem is beszélve, hogy az építkezések nagyon sokba kerülnek.
A budai vár után a Kossuth („koszút”) téren folytatódik a szörnyülködés,
a tér a DW szerint ugyanis szinte majdnem úgy néz ki, mint 1944 márciusában. Ekkor a Hitlerrel szövetséges Horthy Miklós kormányozta hazánkat
– segít kontextusba helyezni a másodjára elhangzó évszámot a narrátor.
A következő megszólaló Ungváry Krisztián történész, aki arra mutat rá, hogy a Nemzeti Vértanúk Emlékművének első és második – utóbbi 2019-ben történt – felavatása között nagyon sok hasonlóságot lehet találni. A riport ezután Kövér László házelnök avatóbeszédét idézi, amiben Kövér arról szól, hogy Magyarországot idegengyűlölőnek és homofóbnak tüntetik fel, amiért ragaszkodik a hagyományaihoz. Ungváry szerint Kövér beszédében egyenlőségjelet tesz a mai ellenzék és a terroristák közé, pedig a hasonló pártok Nyugat-Európában több helyen is kormányon vannak.
„Miért kellene Magyarországnak az Európai Unió tagjának lennie, amikor itt teljesen más elveket terjesztenek, mint amiket az Európai Unió képvisel?”
– hangzanak a történész szavai német fordításban. Ungváry Krisztián egyebekben nem érti, Orbánék miért ragaszkodnak annyira az 1940-es évek emlékéhez, hiszen hazánk Horthy alatt akkor súlyos csapást élt át, az 1944-es év pedig nem volt jó a magyar történelem szempontjából.
Ezt követően ismét a budai várba ugrunk, ahol Wagner Tamás éppen egy olyan szomszédjával találkozik, aki megelégelte az Orbán-kormány budavári üzelmeit, és elköltözik. A férfi szerint ma már nem lehet tudni, mi történik az országban, ráadásul a felesége is zsidó: „Ha a zsidók akkoriban tudták volna, miért kell felszállniuk a vonatokra, akkor nem szálltak volna fel. Nem akar még egyszer ilyen vonatra szállni” – magyarázza a férfi a riporternek.
A kamera követi őt az autójához, amiben már látható is néhány doboz,
amikre minden bizonnyal a költözés miatt van szükség; miközben a narrátor arról tájékoztatja a nézőket, hogy már több százezer magyar döntött hazájának elhagyása mellett, mert nem hajlandók elviselni az ország politikai átalakítását.
Mint ismeretes, a Deutsche Welle rövidesen magyar nyelvű anyagokat is készít majd. Peter Limbourg DW-főigazgató ennek kapcsán azt nyilatkozta: a céljuk a magyar média sokszínűségének a javítása, amit tényekre alapuló tájékoztatással szeretnének elérni. 
(Mandiner nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready