A Balassagyarmati Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 31 és egy 30 éves Nógrád megyei férfi ellen, akik egy gyermek elütése után megtámadták az autóvezetőt.
Zoom
A szokásos bűnpártoló tapintat ezúttal is hatékonyan kockázott
A vád szerint 2021. június 5. napján, egy Nógrád megyei faluban egy gépkocsi a sofőr vészfékezése ellenére elsodort egy álló autóbusz takarásából elé rohanó 6 éves fiút. A gyermek az úttest melletti füves területre esett, de persze ebben az esetben sem sérült meg.
A baleset után a környező házakból több "helyi lakos" (értsd: megvadult cigányállat) sietett a helyszínre, akik fenyegették és szidalmazták a gépkocsi 45 éves vezetőjét, ezért a buszsofőr felajánlotta, hogy szálljon fel a buszra a tömeg elől, ott várja meg a hatóságokat. Felszállás közben az autóvezetőt az egyik vádlott arcon és háton ütötte, a másik vádlott, az elsodort gyermek nagybátyja, ezalatt lerúgta a gépkocsi hátsó lámpáját.
A vádlottak kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy az másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen, ezért az ügyészség a büntetett előéletű férfiakkal szemben garázdaság vétsége miatt elzárás büntetés kiszabását indítványozta vádiratában. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt - közölte honlapján az ügyészség.