Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Íme a kormány "stratégiai partnerei": betiltották a magyar napokat Marosvásárhelyen

Marosvásárhely főtere helyett a várossal szomszédos Marosszentgyörgyön, a Maros-parton kénytelenek megrendezni a szervezők az augusztus 30. és szeptember 1. között tartandó első magyar napokat, amelyeknek a Vásárhelyi Forgatag nevet adták.

A hungarofób polgármester, akire a felmérések szerint rendszeresen szavaznak agymosott magyarok is - reméljük, most (is) büszkék magukra
A rendezvényt szervező Marosvásárhelyért Egyesület közleménye szerint azért kényszerültek a helyszínváltoztatásra, mert a 45 százalékban magyarok lakta város román vezetői "szegregációnak" tekintették, hogy a magyarok önálló rendezvényt szerveznek. (Javasoljuk Ádernek és Martonyinak, kérjenek elnézést a városba betelepített románságtól, amiért a szélsőséges magyarok 93 év után önálló rendezvényt akartak szervezni, az biztosan még többet javítana a párbeszéden és a partnerségen - a szerk.)
Kétharmados oláh többséget akartak a magyar napokon
A polgármesteri hivatal illetékesei a programot, a fellépők névsorát és a rendezvény elnevezését is kifogásolták. "A városvezetés abban az esetben egyezett volna bele a rendezvény megszervezésébe, ha a program úgy változik, hogy a koncertek, fellépők, vásárosok, árusok kétharmada a román közösség soraiból kerül ki" - áll a közleményben.
Mint a szervezők írták, a városháza illetékeseivel folytatott többszöri, eredménytelen egyeztetés után úgy érezték, választaniuk kell egy markánsan román rendezvény és az elképzelt magyar napok között. "Választani kellett, hogy feladjuk jó néhány ember csaknem egyéves munkáját, vagy megvalósítjuk az álmunkat más helyszínen, más körülmények között" - magyarázták a szervezők a helyszínmódosítást.
A Krónika napilap a jelek szerint rendkívül naiv Soós Zoltán fesztiváligazgatót idézte, aki reményét fejezte ki: bizonyítani tudják, hogy nem valós a szegregációtól való félelem, és jövőre már a polgármesteri hivatal is partner lesz a rendezvény megszervezésében. "Ha Kolozsváron és Nagyszebenben lehet magyar napokat szervezni, akkor Marosvásárhelyen is helye van ezeknek" - idézte a lap Soós Zoltánt.
(MTI nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready