2020. június 1., hétfő, Tünde, Torda, Kund napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:28 Újra fogad látogatókat a Colosseum18:12 A "nácizmus fölött aratott győzelem" évfordulója miatt még inkább provokatívnak minősíti az orosz vezérkar a májusi amerikai-brit flottagyakorlatot17:53 Új ebolajárványgóc alakult ki Kongóban - eddig négy halottnál mutatták ki a vírust17:35 RTL Klub: érettségijét ünnepelte a rendvédelmi iskolában tanuló gyulai késelő17:21 Részlegesen megnyitotta határait Észtország és Litvánia17:06 Gyújtogattak a Fehér Háznál, Trumpot állítólag bunkerbe menekítették, templomot gyaláztak meg stb.16:59 Nem engedélyezik Hongkongban és Makaóban a Tienanmen téri komcsi vérengzés áldozatairól való megemlékezést16:46 Gőbl Gábor: A 100 éve zajlott országrablás akkor teljesül be végleg, amikor lemondunk a revízióról!16:29 Már nem kell sokat aludni, és tényleg konzultálhat megint a nemzet16:13 Trianon 100 - Istentisztelet a Hazatérés Templomában15:58 Késekkel élőzve várták a cigányok az éjjel a kutyáikra támadó nácifantomot15:41 Világszerte tüntettek a négerek és rajongóik, Kanadában betörték a rasszista kirakatokat15:20 Elkapta a koronavírust az örmény miniszterelnök, a családja is fertőzött14:59 Nyitogatják a határokat a Nyugat-Balkánon is14:43 Veszélyhelyzet és Trianon a heti parlamenti programban
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Íme a kormány "stratégiai partnerei": betiltották a magyar napokat Marosvásárhelyen

Reklám

Marosvásárhely főtere helyett a várossal szomszédos Marosszentgyörgyön, a Maros-parton kénytelenek megrendezni a szervezők az augusztus 30. és szeptember 1. között tartandó első magyar napokat, amelyeknek a Vásárhelyi Forgatag nevet adták.

A hungarofób polgármester, akire a felmérések szerint rendszeresen szavaznak agymosott magyarok is - reméljük, most (is) büszkék magukra
A rendezvényt szervező Marosvásárhelyért Egyesület közleménye szerint azért kényszerültek a helyszínváltoztatásra, mert a 45 százalékban magyarok lakta város román vezetői "szegregációnak" tekintették, hogy a magyarok önálló rendezvényt szerveznek. (Javasoljuk Ádernek és Martonyinak, kérjenek elnézést a városba betelepített románságtól, amiért a szélsőséges magyarok 93 év után önálló rendezvényt akartak szervezni, az biztosan még többet javítana a párbeszéden és a partnerségen - a szerk.)
Kétharmados oláh többséget akartak a magyar napokon
A polgármesteri hivatal illetékesei a programot, a fellépők névsorát és a rendezvény elnevezését is kifogásolták. "A városvezetés abban az esetben egyezett volna bele a rendezvény megszervezésébe, ha a program úgy változik, hogy a koncertek, fellépők, vásárosok, árusok kétharmada a román közösség soraiból kerül ki" - áll a közleményben.
Mint a szervezők írták, a városháza illetékeseivel folytatott többszöri, eredménytelen egyeztetés után úgy érezték, választaniuk kell egy markánsan román rendezvény és az elképzelt magyar napok között. "Választani kellett, hogy feladjuk jó néhány ember csaknem egyéves munkáját, vagy megvalósítjuk az álmunkat más helyszínen, más körülmények között" - magyarázták a szervezők a helyszínmódosítást.
A Krónika napilap a jelek szerint rendkívül naiv Soós Zoltán fesztiváligazgatót idézte, aki reményét fejezte ki: bizonyítani tudják, hogy nem valós a szegregációtól való félelem, és jövőre már a polgármesteri hivatal is partner lesz a rendezvény megszervezésében. "Ha Kolozsváron és Nagyszebenben lehet magyar napokat szervezni, akkor Marosvásárhelyen is helye van ezeknek" - idézte a lap Soós Zoltánt.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready