2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Végre! A Holdon is lesz izraeli zászló és holokamuzás22:05 Jön az EP-választás, indul a Soros-kampány21:27 Szavak nélkül21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 "Antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

"Bolond magyar, mit keresel Szerbiában, te marha?" - Újabb magyarverés Délvidéken

"Nincs miért aggódniuk a délvidéki magyaroknak" - mondta csütörtökön az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének strassburgi ülésén Tomislav Nikolić szerb elnök. Szavaival szinte egy időben megtámadtak, ütlegeltek és közben magyarsága miatt szidalmaztak egy kiskorút az újvidéki városi buszon.

A DélHír portált a sértett gyermek édesanyja kereste meg, aki elmondta, hogy fiát, a 16 éves N. Oszkárt 13.25-kor támadták meg, amikor éppen a buszon ülve Temerinbe tartott. A fiú a helyi Lukijan Mu±icki Középiskola másodikos tanulója.
A buszon ülve a kiskorú fiú mellett foglalt helyet a későbbi támadója, egy 35-40 év körüli férfi, aki amikor észrevette, hogy Oszkár a fülhallgatóján keresztül magyar zenét hallgat és magyar nyelvű oldalon böngészik a mobiltelefonjával, felugrott és arcon ütötte a fiatal fiút. Ezt követően ordítva kezdte el Oszkár magyarságát szidalmazni.
A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a következő válogatott sértésekkel illette a fiatalt: "Picsa magyar", "Bolond magyar, mit keresel Szerbiában, te marha?"
A szidalmazás után pedig ismét ütlegelni kezdte a magyar fiút, akire további 5-6 ütést mért.
Oszkár ekkor előresietett a buszsofőrhöz és elmondta neki a történteket, eközben az utasok közül valaki rendőrt hívott. A támadó erre csak fölényesen annyit mondott: "fáj a f@szom, én úgyis a belügyi szerveknek dolgozom" - majd távozott a helyszínről.
Az esetet követően a kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, majd a fiút és a helyszínre időközben megérkező édesanyát elküldték, hogy vegyék fel a támadás látleletét. Mire a rendőrségre visszaértek a könnyű testi sértést igazoló dokumentumokkal, addigra a rendőrök a személyleírás alapján be tudták azonosítani az elkövetőt, akiről nyilvántartásukból több képet is mutattak Oszkárnak, aki felismerte benne a támadóját, egy tiszaistvánfalvai (jareki) illetőségű férfit.
A sértett édesanyja elmondta, hogy a családjukat nagyon megrázta az eset, hiszen fiát mindig arra tanította, hogy ne gyűlöljön senkit, és nem hitte volna, hogy velük ilyesmi megtörténhet. Mint mondja, további félelme az is, hogy a rendőrség igyekszik majd eltussolni az ügyet, hiszen a jegyzőkönyvet is csak igen nehezen akarták kiadni számukra és az ügyről - a rendőrség hivatalos honlapja is mélyen hallgat, miközben a "fekete krónikák" rovatban minden hasonló ügyről be szoktak számolni.
Éppen ezért döntött úgy a sértett és családja, hogy az üggyel a médiához fordulnak, és értesítették már a tartományi ombudsmant is az esetről.
Elgondolkodtató, hogy miközben a szerb kormányfő a magyarok széles körű jogairól beszél Nyugat-Európában, addig a valóságban éppen délvidéki magyar kiskorúakat támadnak és vernek össze magyarságuk miatt.
Ilyen messze állnak a politikai szózatok a mindennapok realitásától.
(DélHír nyomán)
Frissítés: "Egyetlen délvidéki magyar sincs veszélyben" - Nikolics a szerb-magyar "örök barátságról"
Az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése strasbourgi ülésének csütörtöki napján került sor Tomislav Nikolić, szerb államfő meghallgatására.
Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő ügyrendi felszólalást kért, érzékelve a szerb elnök azon szándékát, hogy a kérdésekre adott válaszokat jól elnyújtva kitöltheti a rendelkezésre álló időt, így megúszhatja a szerbiai magyar kisebbségre, a délvidéki magyarok önrendelkezésének biztosítására vonatkozó kérdéseket.
Nikolić válaszában kifejtette: egyetlen délvidéki magyar sincs veszélyben. Húsz évvel ezelőtt valóban lehetett erről a problémáról beszélni, viszont ma már aggodalomra nincs ok.
A szerb elnök mondataival szinte egyidőben, megtámadtak, ütlegeltek és magyarsága miatt szidalmaztak egy Temerinbe tartó kiskorút az újvidéki városi buszon. A támadás közvetlen kiváltó oka az volt, hogy a fiatal magyar zenét hallgatott és magyar nyelvű oldalon böngészett a telefonjával. A tiszaistvánfalvai támadót azóta már beazonosította a rendőrség.
Kapcsolódó:


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready