2020. október 28., szerda, Zsálya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:56 A kormány járványügyi intézkedései ellen tüntettek Prágában15:22 A török elnök sérelmezi, hogy az oroszok megszórták bombával a kedvenc terroristáit Szíriában15:02 Operatív törzs: jelentősen emelkedtek a kiszabható bírságok összeghatárai14:42 Müller: folyamatosan nő a tesztelési kapacitás14:31 Korai keresztény templom maradványaira bukkantak a Golán-fennsíkon13:48 Putyin közölte Erdogannal, hogy nem örül a hegyi-karabahi terroristaexportnak13:28 Új rakéták sikeres teszteléséről számolt be az orosz védelmi minisztérium13:02 50 forint segélyt kapott az államtól egy nyugdíjas12:52 Fontos kérdés lehet ez a cseheknél: a képviselőházuk terrorszervezetté nyilvánította a Hezbollah teljes egészét12:34 Oroszországban kötelezővé tették a maszkviselést a nyilvános helyeken12:13 Novák: januártól akár a csok teljes összege felvehető többgenerációs otthonok létrehozására11:50 Kormányzati fellépést követel a Facebook ellen a Mi Hazánk11:33 Egyéves baba meglövése miatt ítéltek el egy 12 éves feka "rappert" Amerikában - nem ez az első ügye11:03 Itt tartunk 2020-ban: Gyurcsány fiatalok közé megy, és nem leköpik, hanem pózolnak vele10:22 Toroczkai: a Facebookot el kell felejteni, magyar közösségi oldalra van szükség!
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Szinte felmentéssel egyenlő ítélet született a kiskorút bántalmazó magyarverő ügyében

Reklám

A szerb "igazságszolgáltatás" ismét leszerepelt, és megmutatta, a pártatlansággal köszönő viszonyban sincs a rendszer. Emlékezetes, hogy még idén október elején megkereste a DélHír portál szerkesztőségét egy újvidéki asszony, akinek a középiskolás gyermekét egy szerb férfi megverte a városi buszon - írja levelében László Bálint, a Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnöke.
A sértett gyermek édesanyja a DélHír portálnak elmondta, hogy fiát, a 16 éves N. Oszkárt fényes nappal támadta meg egy férfi, amikor éppen a buszon ülve Temerinbe tartott. A fiú a helyi Lukijan Musicki Középiskola másodikos tanulója.
A buszon ülve a kiskorú fiú mellett foglalt helyet a későbbi támadója, egy 35-40 év körüli férfi, aki amikor észrevette, hogy Oszkár a fülhallgatóján keresztül magyar zenét hallgat és magyar nyelvű oldalon böngészik a mobiltelefonjával, felugrott és arcon ütötte a fiatal fiút. Ezt követően ordítva kezdte el Oszkár magyarságát szidalmazni.

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a következő válogatott sértésekkel illette a fiatalt: "Picsa magyar", "Bolond magyar, mit keresel Szerbiában, te marha?" A szidalmazás után pedig ismét ütlegelni kezdte a fiatalt, akire további 5-6 ütést mért. Oszkár ekkor előresietett a buszsofőrhöz és elmondta neki a történteket, eközben az utasok közül valaki rendőrt hívott. A támadó erre csak fölényesen annyit mondott "fáj a f@szom, én úgyis a belügyi szerveknek dolgozom", majd távozott a helyszínről.
Az esetet követően a kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, majd a fiút és a helyszínre időközben megérkező édesanyát elküldték, hogy vegyék fel a támadás látleletét. Mire a rendőrségre visszaértek a könnyű testi sértést igazoló dokumentumokkal, addigra a rendőrök a személyleírás alapján be tudták azonosítani az elkövetőt, akiről nyilvántartásukból több képet is mutattak Oszkárnak, aki felismerte a támadóját, egy tiszaistvánfalvai (járéki) illetőségű férfit.
Később megtalálták az elkövetőt, aki egy belgrádi gyógyklinikára volt beutalva, mivel állítólag "gyengék az idegei, és pszichiátriai kezelésre szorul”. Sajnos, már ekkor sejthető volt, hogy mivel fog a bíróság előtt védekezni.
A mai napon (pénteken - a szerk.) a sértett fiú édesanyja megkeresett telefonon, és elmondta, lezajlott a tárgyalás, és ítélet született, amelyben (döbbenetes módon) az orvosi konzílium szakvéleménye alapján mindössze három évig tartó rendszeres orvosi kezelésre kötelezték a tiszaistvánfalvi (járéki) Dusan Visekruna elkövetőt! Mindezt szabad lábról. Pénzbírságról nem szól a fáma. Az ítélet egyelőre nem jogerős.
Az édesanya a könnyeivel küszködve mesélte a telefonban, hogy mennyire csalódott az ítélet kapcsán. Elmondása szerint az ülésteremben a kiskorút brutálisan megverő rezzenéstelen arccal, mindenféle bűnbánás tanúsítása nélkül viselkedett.
Az ügy kapcsán közbenjártam annak érdekében, hogy amint a döntésről hivatalos dokumentum érkezik, kapcsolat létesüljön a Nemzeti Jogvédő Szolgálat délvidéki képviselőjével, és próbáljanak másodfokon súlyosabb ítéletet kicsikarni. Ehhez biztosítottam az MRM támogatásáról is a családot.
Egy jogállamban az ilyen agresszív, soviniszta alakok nem úszhatják meg méltó és jogos büntetés nélkül. Ha Szerbia jogállam lenne. De egyelőre úgy fest, nem az. A fellebbezést követően elválik az ocsú a búzától.
László Bálint
a Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnöke
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready