2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:27 Szavak nélkül21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 "Antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki16:53 Le Monde: Netanjahu trójai falóként használja a V4-eket az EU ellen16:10 Kiadták a videót, amin a szökött fegyveres rabot üldözik, majd lebirkózzák
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Szinte felmentéssel egyenlő ítélet született a kiskorút bántalmazó magyarverő ügyében

A szerb "igazságszolgáltatás" ismét leszerepelt, és megmutatta, a pártatlansággal köszönő viszonyban sincs a rendszer. Emlékezetes, hogy még idén október elején megkereste a DélHír portál szerkesztőségét egy újvidéki asszony, akinek a középiskolás gyermekét egy szerb férfi megverte a városi buszon - írja levelében László Bálint, a Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnöke.
A sértett gyermek édesanyja a DélHír portálnak elmondta, hogy fiát, a 16 éves N. Oszkárt fényes nappal támadta meg egy férfi, amikor éppen a buszon ülve Temerinbe tartott. A fiú a helyi Lukijan Musicki Középiskola másodikos tanulója.
A buszon ülve a kiskorú fiú mellett foglalt helyet a későbbi támadója, egy 35-40 év körüli férfi, aki amikor észrevette, hogy Oszkár a fülhallgatóján keresztül magyar zenét hallgat és magyar nyelvű oldalon böngészik a mobiltelefonjával, felugrott és arcon ütötte a fiatal fiút. Ezt követően ordítva kezdte el Oszkár magyarságát szidalmazni.

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a következő válogatott sértésekkel illette a fiatalt: "Picsa magyar", "Bolond magyar, mit keresel Szerbiában, te marha?" A szidalmazás után pedig ismét ütlegelni kezdte a fiatalt, akire további 5-6 ütést mért. Oszkár ekkor előresietett a buszsofőrhöz és elmondta neki a történteket, eközben az utasok közül valaki rendőrt hívott. A támadó erre csak fölényesen annyit mondott "fáj a f@szom, én úgyis a belügyi szerveknek dolgozom", majd távozott a helyszínről.
Az esetet követően a kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, majd a fiút és a helyszínre időközben megérkező édesanyát elküldték, hogy vegyék fel a támadás látleletét. Mire a rendőrségre visszaértek a könnyű testi sértést igazoló dokumentumokkal, addigra a rendőrök a személyleírás alapján be tudták azonosítani az elkövetőt, akiről nyilvántartásukból több képet is mutattak Oszkárnak, aki felismerte a támadóját, egy tiszaistvánfalvai (járéki) illetőségű férfit.
Később megtalálták az elkövetőt, aki egy belgrádi gyógyklinikára volt beutalva, mivel állítólag "gyengék az idegei, és pszichiátriai kezelésre szorul”. Sajnos, már ekkor sejthető volt, hogy mivel fog a bíróság előtt védekezni.
A mai napon (pénteken - a szerk.) a sértett fiú édesanyja megkeresett telefonon, és elmondta, lezajlott a tárgyalás, és ítélet született, amelyben (döbbenetes módon) az orvosi konzílium szakvéleménye alapján mindössze három évig tartó rendszeres orvosi kezelésre kötelezték a tiszaistvánfalvi (járéki) Dusan Visekruna elkövetőt! Mindezt szabad lábról. Pénzbírságról nem szól a fáma. Az ítélet egyelőre nem jogerős.
Az édesanya a könnyeivel küszködve mesélte a telefonban, hogy mennyire csalódott az ítélet kapcsán. Elmondása szerint az ülésteremben a kiskorút brutálisan megverő rezzenéstelen arccal, mindenféle bűnbánás tanúsítása nélkül viselkedett.
Az ügy kapcsán közbenjártam annak érdekében, hogy amint a döntésről hivatalos dokumentum érkezik, kapcsolat létesüljön a Nemzeti Jogvédő Szolgálat délvidéki képviselőjével, és próbáljanak másodfokon súlyosabb ítéletet kicsikarni. Ehhez biztosítottam az MRM támogatásáról is a családot.
Egy jogállamban az ilyen agresszív, soviniszta alakok nem úszhatják meg méltó és jogos büntetés nélkül. Ha Szerbia jogállam lenne. De egyelőre úgy fest, nem az. A fellebbezést követően elválik az ocsú a búzától.
László Bálint
a Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnöke


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready