A pozsonyi Trencianska utcai szociális otthonban lakik az úgynevezett Szlovákia legfiatalabb leendő kismamája – derítette ki a Novy Cas napilap. Malvína Rigová mindössze 12 éves.
Zoom
Szép fejlett, akár már ő maga is lehetne nagymama
A lány édesanyjával lakik egy irodaházból kialakított szociális otthonban 25 másik cigány családdal együtt. A lakófülkékből kialakított szálláson rettenetes körülmények uralkodnak, fél évig nem takarították el a szemetet, emiatt egerek, patkányok, poloskák költöztek az épületbe – mesélte a lapnak az egyik ott lakó. A rossz higiéniai körülmények következtében meningokokkusz-szepszis fertőzésben nemrég meghalt egy mindössze 1 éves csecsemő, négy másik gyerek pedig súlyos állapotban került kórházba.
A 12 éves Malvína a lapnak megerősítette, hogy neki köszönhetően valóban több lesz egy purdéval a közeljövőben. Hozzátette: a gyerek 23 éves apja nem lakik velük, jelenleg Írországban "dolgozik". Többet azonban nem sikerült kideríteni, mert a leendő nagymama, egy 30 év körüli asszony elzavarta a lap munkatársát.
Malvína, aki jelenleg a hatodik hónapban van, az aktuális statisztikák szerint "Szlovákia" legfiatalabb anyukája lesz. A lap értesülései szerint a szociális hivatal és a rendőrség egyelőre nem tud az esetről.
A törvény értelmében ugyanakkor a kiskorú személy szüleinek lenne kötelességük tájékoztatni az esetről a rendőrséget, a munka-, szociális és családügyi hivatalt, valamint a gyermekvédelmi szerveket is, ellenkező esetben bűncselekményt követnek el. Az, hogy ezt elmulasztották, annál is meglepőbb, hogy a cigányságot mindig is a törvénytisztelő magatartásáról ismerték szerte a világon.
Kiskorúval létesített szexuális kapcsolat miatt eljárást indíthatnak a 12 éves lányt teherbe ejtő kancigány ellen is - amitől egészen biztosan halálra fog rémülni ott Írországban.
(Cas - Bumm korrigálva)