A Jobbik alelnöke közleményben számolt be a magyarellenes ítéletről:
Elítélt és 10 000 dínár (kb. 27 000 forint) büntetést szabott ki rám a Zentai Szabálysértési Bíróság délvidéki irodám miatt, mondván hogy pártpolitikai tevékenységet folytatok, ezzel pedig megsértem a politikai pártokról szóló szerbiai törvényt. Továbbra is fenntartom, hogy képviselői fogadóirodát működtetek, a Magyar Országgyűlés tagjaként egy össznemzeti parlament képviselője vagyok, amelyet szavazataikkal a külhoni magyarok is legitimáltak, így tehát 2014 után már nemcsak erkölcsi, hanem jogi kötelességem is, hogy munkámat az elszakított területeink magyarságának érdekében is végezzem.
Az irodámat nem zárom be, annak tábláját nem szerelem le, a büntetést nem fizetem ki, az ítéletet nem fogadom el, az ellen fellebbezést nyújtottam be az illetékes Újvidéki Szabálysértési Fellebbviteli Bírósághoz. Ha szükséges, ügyemmel kész vagyok a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni.
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy igenis van létjogosultsága, haszna és értelme külhoni képviselői fogadóirodáimnak. Magyarellenes hatósági önkény előtt nem hátrálok meg, munkámat ezután is folytatom, és személyesen vagy munkatársaimon keresztül továbbra is állok a hozzám fordulni szándékozó elszakított nemzettársaink rendelkezésére.
Az ítélet hivatalos magyar fordítását honlapomon és közösségi oldalamon nyilvánosságra hoztam.

A nép nevében




Korábban írtuk:
Kapcsolódó: