Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:25 Kaleta után a tápiósági pedofilnak sem kell nagyon aggódnia, áldozatai közelében maradhat14:05 Újabb rekord: Romániában meghaladta a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma13:45 Felfüggesztettet kapott a koronavírusos álhíreket gyártó "kattintásvadász"13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

EMI-tábor: "Nincs reménytelen harc, a székely és a partiumi autonómia jogos követelés"

Reklám

Augusztus 9-én, a 15. EMI-tábor pénteki napján a 20. századi és a jelenkori történelem különböző kérdései kerültek a figyelem középpontjába. A vasárnapig tartó programsorozat Gyergyószentmiklós mellett, a 4-es kilométernél található táborhelyen zajlik - alább a szervezők közleménye a tegnapi nap történéseiről, és ízelítő a mai nap eseményeiről.
Előadást tartott az EMI-táborban dr. Demkó Attila író, történész, aki idén megjelent, Máglyatűz című könyve kapcsán a magyarság jelenkori történelméről, nemzetközi kapcsolatairól és a jövőbeli lehetőségekről beszélt. A román-magyar viszonyt a szerző úgy jellemezte, hogy alapjaiban problémás, hiszen például az EU-s csatlakozást megelőzően a román fél mindössze addig ápolt jó viszonyt a magyar kormánnyal, amíg az támogatásáról biztosította a csatlakozást illetően. „Nincs reménytelen harc, a székely és a partiumi autonómia jogos követelés. A magyarság nem kér többet, mint amit a románság kért 1918-ban” – szögezte le az előadó.
Domonkos László író, újságíró is a tábor előadója volt, aki a Rongyos Gárdáról és harcairól értekezett, dr. Makkai Béla történész pedig A magyar-horvát viszony a szétválás előtt címmel tartott előadást.
Augusztus 10-én, szombaton a történelmi témájú előadások mellett 11 órától Beke István és Szőcs Zoltán ügyéről tartanak kerekasztal-beszélgetést, 16 órától pedig, Magyar nemzetstratégia Erdélyben és a Kárpát-medencében címmel beszélgetésre kerül sor, amelynek meghívottjai: Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke és Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak elnöke.
A napi programot Major Levente abasári borász borkóstolója és magyarországi zenekarok koncertjei zárják, a szombati fellépők a Romantikus Erőszak, a Leander Kills és a Santa Muerte.
A részletes program és a táborral kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a www.emitabor.hu honlapon és az EMI-tábor hivatalos Facebook-oldalán.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready