2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

EMI-tábor: "Nincs reménytelen harc, a székely és a partiumi autonómia jogos követelés"

Reklám

Augusztus 9-én, a 15. EMI-tábor pénteki napján a 20. századi és a jelenkori történelem különböző kérdései kerültek a figyelem középpontjába. A vasárnapig tartó programsorozat Gyergyószentmiklós mellett, a 4-es kilométernél található táborhelyen zajlik - alább a szervezők közleménye a tegnapi nap történéseiről, és ízelítő a mai nap eseményeiről.
Előadást tartott az EMI-táborban dr. Demkó Attila író, történész, aki idén megjelent, Máglyatűz című könyve kapcsán a magyarság jelenkori történelméről, nemzetközi kapcsolatairól és a jövőbeli lehetőségekről beszélt. A román-magyar viszonyt a szerző úgy jellemezte, hogy alapjaiban problémás, hiszen például az EU-s csatlakozást megelőzően a román fél mindössze addig ápolt jó viszonyt a magyar kormánnyal, amíg az támogatásáról biztosította a csatlakozást illetően. „Nincs reménytelen harc, a székely és a partiumi autonómia jogos követelés. A magyarság nem kér többet, mint amit a románság kért 1918-ban” – szögezte le az előadó.
Domonkos László író, újságíró is a tábor előadója volt, aki a Rongyos Gárdáról és harcairól értekezett, dr. Makkai Béla történész pedig A magyar-horvát viszony a szétválás előtt címmel tartott előadást.
Augusztus 10-én, szombaton a történelmi témájú előadások mellett 11 órától Beke István és Szőcs Zoltán ügyéről tartanak kerekasztal-beszélgetést, 16 órától pedig, Magyar nemzetstratégia Erdélyben és a Kárpát-medencében címmel beszélgetésre kerül sor, amelynek meghívottjai: Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke és Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak elnöke.
A napi programot Major Levente abasári borász borkóstolója és magyarországi zenekarok koncertjei zárják, a szombati fellépők a Romantikus Erőszak, a Leander Kills és a Santa Muerte.
A részletes program és a táborral kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a www.emitabor.hu honlapon és az EMI-tábor hivatalos Facebook-oldalán.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready