Amíg számos ország védi állampolgárainak a szuverenitását, addig a magyar kormány konkrétan valótlan információkkal próbálja félrevezetni az ország lakosságát, írja Szakács Árpád a híroldalán, alább a folytatás.
Zoom
A szlovák fővárosból, Pozsonyból nagyjából 20 perc alatt a magyarországi Rajkára lehet autózni. A körülbelül 20 kilométeres távot egy jó kondiban lévő csiga is gyorsabban teszi meg, mint az oly zseniálisnak tartott magyar média hírhálózata, amelyiknek 6 nap sem volt elég arra, hogy beszámoljon a hónap legfontosabb híréről, arról, hogy a szomszédos ország is beintett a magyar nemzeti keresztény külügyminiszter, Szijjártó Péter kedves marxista terrorista múltú barátjának, Tedrosz Gebrejeszusznak, a WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójának. Arról van szó, hogy Szlovákia is jelezte, szó sem lehet arról, hogy aláírják a pandémiaszerződést.
Szlovákia nem támogatja az új világjárványügyi egyezmény jelenlegi változatát és a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (IHR) módosításának tervezetét – jelentette ki Peter Kotlár, Szlovákia főtárgyalója azt követően, hogy személyesen is tárgyalt az ügyben Tedrosz Gebrejeszusz főigazgatóval. – “A két dokumentum benyújtott tervezete elfogadhatatlan a Szlovák Köztársaság számára, különösen a tagállamok szuverenitásába való homályos és jogtalan beavatkozása, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok elégtelen védelme miatt” – mondta Kotlár.
Rámutatott például a szerződést aláírandó államok azon kötelezettségére, hogy az IHR-nek megfelelően nemzeti világjárvány-megelőzési és közegészségügyi felügyeleti terveket dolgozzanak ki, vagy arra, hogy a világjárvány elleni intézkedésekkel kapcsolatos alapvető kérdésekben – beleértve a világjárvány kihirdetését és megszüntetését – a döntéshozatalt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójára bízzák. Véleménye szerint ugyanilyen elfogadhatatlan a „globális monopólium” bevezetése egy globális ellátási lánc és logisztikai hálózat létrehozásával.
Gebrejeszusz a találkozó után azt közölte, hogy tiszteletben tartja Szlovákia döntését, de egyben reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben aláírják a pandémiaszerződést.
Zoom
Peter Kotlár és Tedros Gebrejeszusz
Az elmúlt hetekben a hollandok és az angolok is egyértelművé tették, nem írják alá a WHO pandémiaszerződését, ugyanis az sérti az országuk szuverenitását.
Mindeközben Magyarországon szinte a teljes média elhallgatta a Mi Hazánk szombati sokezer fős antiglobalista tüntetését, amelyen a WHO-szerződés elleni tiltakozás volt a fő téma.
Hétfőn Toroczkai László az Országgyűlésben kérdezte a kormányt a pandémiaszerződésről, ám Fónagy János államtitkár tagadta, hogy bármilyen szerződést akarna a kormány aláírni, szerinte ugyanis „A WHO-nál szóba sem került, se a WHO-nál, se a kormánynál, az említett állásfoglalásnak az igénye”:
A magyar kormány reagálása példátlan, konrétan büntetlenül hazudnak a WHO szerződésről. Amíg számos ország védi állampolgárainak a szuverenitását, addig a magyar kormány konkrétan valótlan információkkal próbálja félrevezetni az ország lakosságát. Ehhez cinkosan asszisztál a balliberális média is, amely a Mi Hazánkat összeesküvés-elméletek gyártásával vádolja. A Telex azt „derítette ki”, hogy a WHO szerződés kifejezetten erősíti (!!!) a szuverenitást. A 444 pedig “csúsztatásoktól terjengő téves narratívák” terjesztésével vádolta a Mi Hazánk Mozgalmat.
Semmi nem változott, ahogy a Covid-diktatúra idején tették, most is a kormánnyal együttműködve hazudnak és félrevezetik az állampolgárokat.