2019. február 23., szombat, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban15:47 Szintén családtámogatási programmal kampányol a lengyel kormánypárt - a fiataloknak és a nyugdíjasoknak ís ígérnek
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Jó szomszédság és megértés díjat osztogat a magyarverető tót kormánnyal Gönczová

Még 2007-ben állapodott meg Robert Fico és Gyurcsány Ferenc arról, hogy a két ország közös kitüntetést alapít. A "Jó szomszédság és megértés" díjat idén adta át először a magyar és a szlovák külügyminiszter. (Miközben sorra hozzák a magyarellenes törvényeket a Felvidéken, alázzák meg és üldözik a magyarokat, s azóta is helyesnek tartják a szerdahelyi magyarverést, arról nem is beszélve, hogy az állítólagos videofelvételt sem mutatták még be, hülyének nézve - sajnos joggal - minket.)
Az elismerést egyrészt Rudolf Chmel kapta, aki 2002-2006 között szlovák kulturális miniszter, korábban budapesti nagykövet volt, másrészt a három évvel ezelőtti szlovák katonai repülőgép szerencsétlenségénél segítséget nyújtó község, Hejce. A település azóta emlékhelyet is létrehozott és zarándokútvonalat tervez az elhunyt katonák emlékére.
A díjátadás után Göncz Kinga tájékoztatta szlovák kollégáját a magyar belpolitikai helyzetről és biztosította Miroslav Lajcákot, hogy az új kormány felállása nem jelent majd változásokat "a két ország vezetője által korábban meghatározott közös irányvonalakban".
A tárcavezető ugyanakkor haloványan hangsúlyozta: nem megnyugtató a készülő tót nyelvtörvény, amely a magyar diplomácia információi szerint ellentmond az Európa Tanács nyelvi chartájának.
Miroslav Lajcák erre azt felelte, a tervezet nem korlátozza a "kisebbségek" nyelvhasználatát. (Magyarul: mondhattok, amit akartok, mi tesszük, amit jónak látunk.) A felvidéki külügyminiszter hozzátette, megoldódik a Pátria Rádió ügye is. A magyar nyelvű adó lefedettsége április közepétől Nyugat-, júniustól pedig Kelet-Felvidéken is teljes lesz.
(MTI nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready