Frissítés: Karddal szegült ellen a rendőri intézkedésnek három érdi lakos, aki azzal gyanúsítható, hogy fát lopott a Pilisi Parkerdő Zrt. területén. A férfiak előállításához a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét vették igénybe - tájékoztatta a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
Gyugyi Csilla elmondta: az erdész szombaton falopásról tett bejelentést, és az érdi rendőrök kimentek a bűncselekménnyel gyanúsítható emberek házához, hogy elszámoltassák őket. A rendőrök láttán a lakók az udvarra futottak, megfenyegették őket, sőt ketten karddal a kezükben a kerítésen át szurkáltak feléjük.
A harmadik férfi eközben megragadta, és a kerítéshez húzta az egyik rendőrt. Mivel a fenyegetőzés és szidalmazás folytatódott, a TEK munkatársai lezárták a környéket, majd előállították a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított három férfit - ismertette a szóvivő.
A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a három férfi előzetes letartóztatását indítványozta a bíróságnál - tette hozzá.
2. frissítés: Előzetes letartóztatásba helyezte kedden a Budakörnyéki Járásbíróság azt a három érdi férfit, akik karddal támadtak rá az ellenük falopás miatt intézkedő rendőrökre - közölte a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség.
A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított férfiak letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a tanúk esetleges befolyásolása miatt, 30 napra rendelték el.
(MTI)
3. frissítés: videón a békés, törvénytisztelő roma közösség:
4. frissítés: olvasónk levele:
A Kuruc.infón megjelent cikküket szeretném kiegészíteni. Sajnos szerencsétlenségünkre "a saját bőrünkön érezzük", mit jelent egy bűnözésből élő cigány család közelében élni.
A család hosszú évek óta büntetlenül keserítheti az életünket. Érden a Mázoló u. 19-21. szám alatt laknak, de már a Mázoló u. 17 számú házat is "rokonok" vették meg. A kultúrájukról csak annyit, a férfiak és a nők is gyakran a kertjük közepén végzik el a kisebb-nagyobb szükségleteiket.
Általában szezonálisan "dolgoznak". Nyáron az innen-onnan "beszerzett" autókat bontják, darabolják, kábeleket égetnek.
Télire pedig megmarad a fakitermelés. Hatalmas tételben hordják haza a rönköket, amit el is adnak. A kisebb-nagyobb teherautók rendszeresen járnak hozzájuk. Egy mázsájuk is van.
Precízen mérve adják el a hazahordott fát. Néhány évvel ezelőtt be is jelentettük az érdi kapitányságon a nagyüzemi fakitermelést, de az volt a válasz, hogy valamelyik hatóság engedélyezte nekik a kidőlt fák elszállítását. Csak hát ők ezen a jogcímen egész erdőket hordtak haza.
A hazahordott fa ellenére egészen tavaly télig kizárólag autógumikkal tüzeltek. A gumis műhelyek kirakják a kidobásra ítélt használt gumikat, ezeket hazahordták, és feldarabolva eltüzelték.
Télen ki sem lehet menni a kertünkbe az orrfacsaró bűz miatt. De beszélhetnék a kert közepén levő kocsiból vagy a nyitott emeleti ablakból bömbölő cigányzenéről, az engedély nélkül tartott (lakóövezetben tilos) lovakról, birkákról, sertésekről, patkányokról stb.
Beszélhetnék az illetékes hatóságokról is - Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, székhely: 1077 Budapest, Nagydiófa utca 10-12. -, akik profi módon asszisztáltak a cigányoknak. Be lett jelentve a folyamatos autóbontás, kábelégetés. Egy alkalommal a cigányok, egy ellenőrzéstől tartva, több köbméteres gödröt ástak a telkükön alig néhány méterre a szomszédoktól, és ebbe beledobáltak minden szemetet. Rossz autógumi, a gyerek szaros pelenkája, tornacipő, lavór stb. Ez azóta is fertőzi a talajt.
A környezetvédelem emberei ki is jöttek. Jól meg is bírságolták az ingatlan tulajdonosát, a tenyészanyát. De mire a behajtásra került a sor, érdekes módon annak az élettársa lett megjelölve, akinek se munkahelye, sem bankszámlája sincs, ezért a kiszabott bírságot nem lehetett behajtani. Minden maradt a régiben. Milyen érdekes ez a cigány mosdatás...
Egy magyar embernek már a végrehajtó vinné a házát egy több százezres tartozás fejében.
Említsem meg a megfélemlített rendőröket? Néhány évvel ezelőtt egy keddi napon buli volt cigányénál. A kertben a meghívott zenekar erősítővel nyomatta a cigány zenét.
Este tíz után hívtuk a rendőröket, halkítassák le a zenét, mert másnap munkába indulnánk, és szeretnénk aludni. A rendőrök visszahívtak minket, és közölték, hogy a családnak engedélye van a polgármesteri hivataltól, hogy hajnali három óráig hangosan mulathatnak..
Másnap felháborodva kerestük fel a polgármestert, aki nem tudott semmiféle engedélyről. Mint utólag megtudtuk, a derék járőrök csak ketten voltak, nem akartak balhét a cigány hordával, ezért inkább "füllentettek". Még annyit, hogy az a hír járja, a családfővel, Gábor Árpáddal, alias Nyikával aránylag elnézőek a helyi rendőrök, mivel spicli.
Egyébként mi sem bizonyítja a hatóságok impotenciáját, hogy az ilyen "embereket" nem vonják ki a forgalomból.
Korábban írtuk: Szörnyű rasszizmus: békés, becsületes, a fát számlával szállító romákat akartak agyonlőni a mesterlövészek Érden
Közel száz rendőr, a terrorelhárítók csoportja, tűzoltók, sőt még mentők is kivonultak a hét végén Érdre egy falopási ügy miatt. Az állig felfegyverzett golyóálló mellényes rendőrökkel egy hattagú család nézett farkasszemet.
A helyszínen készült fotók tanúsága szerint volt négy gyerek, egy asszony és a családfő. Az ügyben a Pesti Nyomozó Ügyészség jár el; tegnap hallgatták ki az érintetteket, akiknek a beszámolója az eseményről enyhén szólva köszönő viszonyban sem volt a hivatalos közleménnyel.
Zoom
– Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indítottunk nyomozást. Jelenleg három főt gyanúsítunk a bűncselekményekkel. Hogy van-e sérültje a bűncselekménynek, egyelőre nem tudjuk – nyilatkozta Gyugyi Csilla ügyészségi szóvivő, aki megerősítette azt az információt, miszerint a TEK egysége is kivonult a helyszínre.
Az eset még szombaton történt Érd egyik utcájában, amelyet az akció időtartamára teljesen lezártak. A szomszédos házak udvarán mesterlövészek célozták a fatolvajok házát, az utcán kommandósok kutyái ugattak kórusban. A rendőrök pedig annyian voltak, hogy még a móri bankrablásnál sem vonultak ennyien a helyszínre. De mi is történt tulajdonképpen?
A család elmondása szerint a közeli erdőből éppen 2-3 mázsa fát szállítottak haza, amikor egy erdész rájuk hívta a rendőröket.
– Először az érdi rendőrök jöttek úgy tízen, tizenketten, itt volt még a kapitány is. Amikor a húgom elővette a számlát a fáról, amit szállítottak, a rendőr a kezénél fogva nekirántotta a kapunak. Na, innentől kezdve egyre több és több rendőr érkezett. Hangosbemondón kiabáltak, hogy mindenki felemelt kézzel jöjjön ki – állította a történtekről Zoltán, az őrizetbe vett egyik nő testvére, és hozzátette: a család nem támadott meg senkit, nem okoztak sérülést senkinek.
A nyomozók házkutatást is tartottak, mert az intézkedő rendőrök arról beszéltek, hogy kardokkal akartak nekik esni. Kardokat nem találtak, de a ház udvarán egy követ bezacskóztak. Mint kiderült, a rendőrök azt mondták, azzal a kővel akarták őket megdobni.
(Blikk nyomán)