Karóval támadt rá éjszaka az utcán megálló autósra az a bánokszentgyörgyi "fiatalember", aki ellen nemrég emeltek vádat.
A vádiratba foglalt bűncselekmények idején 17 éves G. Ervint a bíróságok már többször elmarasztalták lopás, testi sértés, garázdaság miatt. Tavaly május 30-án este kilenc óra tájt erősen ittas állapotban Bánokszentgyörgyön a várföldei elágazó közelében tartózkodott. Ekkor érkezett oda Várfölde felől gépkocsijával egy ismerőse, aki a feleségét és nyolcéves kisfiát szállította az autóban. A Borsfára tartó sofőr a stoptáblánál megállt, ekkor lépett oda hozzá G. Ervin, aki már az autó érkezését látva messziről kiabált neki és karóval a kezében hadonászva fenyegetőzött.
Az ittas fiatalember felszólította az autóst, hogy az öccsét vigye el a faluból, mert ha nem, akkor a rohammentő viszi el. A megszólított közölte, ezt a problémát oldják meg maguk, ez nem érdekli. Ez után G. Ervin másik korábbi családi konfliktusra utalva felszólította, hogy szálljon ki a kocsiból, de a sofőr közölte, G. Ervin nincs abban az állapotban, hogy ezt megbeszélhetnék, különben is vele van a családja, nem akar balhézni.
G. Ervin nem hagyta annyiban, tovább fenyegetőzött, majd a karóval a gépkocsi több ablakát is bezúzta, amitől a bent ülő gyermek és anyja megsérült. Ekkor az autós próbált elhajtani, de támadója szintén erősen ittas élettárásának egyik gyermeke épp a kocsi előtt állt. Végül a csetepatéra előjövő környékbeliek vitték el a gyereket az autó elől, így a megtámadott család elmenekülhetett. G. Ervin ekkor még kerékpárra pattant és az autó után hajtott, a kezében karóval hadonászott és fenyegetőzött, hogy megöli a sofőrt.
A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy G. Ervin ellen a történtek alapján garázdaság, testi sértés, valamint rongálás miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.
(Zaol nyomán)
Egy hasonló eset Csehországból: More, én vagyok az apád! - "Shit"-ek bosszúja
Korábbi "színes" hírek a településről: