Több százan vettek részt a hónap elején brutálisan megvert, majd pár nappal később sérüléseibe belehaló tiszabezdédi férfiról megemlékező rendezvényen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.
A település sportpályáján tartott megemlékezésen Daku Attila Gyula független polgármester lépett először a pódiumra, aki azt mondta, nemcsak Tiszabezdédet, hanem az egész környéket felborzolta, ami történt. A polgármester jelenlétével is azt szerette volna erősíteni, hogy ilyen gaztett többet ne fordulhasson elő.
Adorján Béla, a Jobbik megyei elnöke szerint nem kell hinni a belügyi statisztikáknak, hanem csak annak, ami körülvesz bennünket. Mint mondta, sokszor „két hét” telt már el, és meg kell emlékeznünk mindazokról, akik az „orbáni tehetetlenség” áldozatai.
Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere emlékeztetett, a szabolcsi városnak 9 évvel ezelőtt sajnos már el kellett szenvednie egy ilyen szörnyű, embertelen tettet, amikor Szögi Lajost bestiálisan meggyilkolták. Reményét fejezte ki, hogy Szögi gyilkosaihoz hasonlóan a tiszabezdédi Varga Gyula gyilkosai is a maximális büntetést fogják kapni.
Zoom
Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy nem az első alkalom, amikor hasonló szomorú okból kell összegyűlni, de hozzátette, sajnos úgy néz ki, nem is az utolsó lesz. Apáti István azt hangsúlyozta, hogy a Jobbik ügydöntő népszavazást szeretne a halálbüntetés visszaállításáról, valamint „elrettentő” börtönviszonyokat szeretnének kialakítani. „Amilyen börtönöket mi majd kialakítunk, oda nem lesz olyan raj bekerülni” – hangoztatta.
Végül Vona Gábor, a Jobbik elnöke lépett a pódiumra, aki azt mondta, azért jöttek el Tiszabezdédre, hogy lemossák a település nevéről a gyalázatot. Hangsúlyozta, nem a bőrszín ellen tiltakoznak, de arról „nem mi tehetünk, hogy az elkövetők cigány származásúak”. A pártelnök keserűséggel szólt arról, hogy „belekiabálják” a levegőbe bánatukat, de nem tudják visszaadni azt, akit elveszített a család. Amit tenni tudnak, és amiért eljöttek, az az, hogy talán másokat megmentenek a hasonló szörnyűségtől.
Vona Gábor kitért arra, hogy az elkövető cigány fiatalok herbáloztak. Mint mondta, a mentők és feltehetően a hatóságok is tisztában vannak azzal, mit jelent a biofű, amelyhez olcsón hozzá lehet jutni, és néhány órára állati szintre süllyeszti le a szer fogyasztóit. A Jobbik elnöke feltette a kérdéseket: hányszor kell még ilyennek történnie, hogy megfelelő törvényi szabályozás szülessen, hogy a rendőrök keze ne legyen megkötve, hogy az ügyészek és a bírák megfelelően tegyék a dolgukat?
A kormány plakátkampányára utalva úgy fogalmazott: „Ha Magyarországra születsz, akkor be kell tartanod a törvényeinket, akkor tisztelned kell a kultúránkat, akkor nem fér bele, hogy tisztességes magyar embert fényes nappal agyonversz!” Mint mondta, az integráció csak akkor működhet, ha nem csak és kizárólag a kisebbség jogai vannak előtérben, hiszen az első a kötelesség. „Egy országot csak világos törvények alapján lehet vezetni, most szétmálló országban élünk” – jelentette ki Vona Gábor.
A rendezvény végén a résztvevők egy-egy mécsest és gyertyát helyeztek el a brutálisan meggyilkolt Varga Gyula sírjára.
(Alfahír)
Korábban írtuk: Megemlékeztek a Tiszabezdéden meggyilkolt családapáról. A rendezvényen Vona Gábor kijelentette, mindent meg kell tenni ezekkel a bestiális bűncselekményekkel szemben, mert senki nem tudhatja, hogy ki a következő.
Korábban írtuk: