Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel16:06 Állandóvá teszik az amerikai katonai jelenlétet Lengyelországban15:42 Lukasenka azt ígéri, hogy néhány év alatt megduplázza az átlagbért
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Lebukott egy közpénztolvaj cigányvezető, de mivel "nagyon megbánta", csak felfüggesztettet kapott

Reklám

Vesztegetés miatt egy évet kapott Balogh János, büntetését két évre függesztették fel. Az ítélet nem jogerős.
Zoom
A bíróság által megállapított – a vádirattal lényegében egyező – tényállás szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a 2018-as országgyűlési választásokat megelőzően az állami költségvetésből 81 millió forint kampánycélú támogatást kapott. A vádlott 2018. március 24-én Ibrányban találkozott egy rendezvényszervezéssel foglalkozó társaság egyik munkatársával, akitől azt kérdezte, hogy a cég az ORÖ részére megszervezne-e egy rendezvényt, amelynek költségéről számlát kellene kiállítani. Amikor a férfi érdeklődött az esenény időpontjáról, Balogh János azt mondta, hogy nem fogják megtartani.
Nyilván több településen kellene csinálnunk kampányt papíron. Papíron. Nem kell megcsinálni semmit.
A néhány nap múlva lezajlott másik találkozón a vádlott arra kérte a tanút, hogy a cége állítson ki 3,5 millió forint összegű számlát az ORÖ mint megrendelő részére egy meg nem tartott eseményről. Balogh a férfinak azt mondta, a számlán feltüntetett összeget az önkormányzat átutalná a kft.-nek, amelyből megtarthat 600 ezer forintot, a többi pénzt azonban vissza kell adni neki.
Gondold át, figyelj ide, lásd, hogy nem szarrágó vagyok, akkor kapol hatszázat. Tisztán. De hidd el, nekem 12 százalékkal csinálják Pesten.
A férfi nem fogadta el az ajánlatot, a beszélgetésről hangfelvételt készített.
Bodnár Zsolt, a Nyíregyházi Törvényszék bírája az ítélet indoklásában elmondta: mivel a korábban megtartott előkészítő ülésen Balogh János beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság a vádirati tényállás megalapozottságát és a bűnösség kérdését nem vizsgálta, csak a büntetés kiszabásának szempontjait vette figyelembe.
Súlyosító körülményként értékelték a korrupciós bűncselekmények elterjedtségét, valamint azt, hogy a vádlott az önkormányzati szervezet vezetőjeként követte el a bűncselekményt. A vádlott javára értékelték ugyanakkor a büntetlen előéletét, beismerő vallomását és
megbánó magatartását, amelynek komolyságát mutatja az a kijelentése is, miszerint élete legnagyobb szégyenét éli át....
A bíróság emiatt lehetőséget látott az ügyészi indítványnál enyhébb tartamú és rövidebb próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására. A meghozott végzés szerint a szabadságvesztés végrehajtása esetén a vádlott büntetésének kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.
(MTI - Index nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready