2021. augusztus 30-án 15 óra 30 perc körül Debrecenben a Tócóskert városrészben két cigány az utcán leszólított egy asszonyt, és részére ellenérték nélkül ajánlott fel párnákat és szőnyegeket. Azzal indokolták, hogy elutaznak az országból, és ezeket nem tudják magukkal vinni.
Zoom
Végül a sértett lakásához vitték a felajánlott dolgokat, ahol az asszony nem akarta ingyen elfogadni, ezért ötezer forint értékű ékszert adott cserébe. A 66 éves helyi lakos a cigányok távozását követően vette észre, hogy a közel hatszázezer forint értékben több ékszere is eltűnt.
Zoom
A bejelentést követően a rendőrök azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását. A beszerzett információk alapján a két román állampolgárságú cigányt az elkövetéstől számított 24 órán belül azonosították és Miskolci Rendőrkapitányság rendőreinek közreműködésével elfogták. A nyomozók a 21 éves férfiakat kifosztás bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.
A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek, közölték honlapjukon.