Egy 13 éves "fiú" 2019 decemberében egy XXI. kerületi buszmegállóban odalépett két, szintén 14 éven aluli fiúhoz, majd az egyikükbe belekötött azzal a valótlan állítással, hogy a vádlott édesanyját szidalmazta. A fiatalkorú vádlott egy késsel meg is fenyegette az állítólagos szidalmazót.
A vádlott 2020 januárjában egy XXI. kerületi bevásárlóközpontban ismét találkozott a másik két fiúval, akik a korábbi eset miatt féltek tőle. A fiatalkorú kihívta őket a bevásárlóközpontból, majd a mellette lévő egyik épület falához állította a két sértettet, egyiküket bántalmazta is, majd pénzt vett el tőlük. A támadó az egyik sértett mobiltelefonját is elvette, azt azonban a sértett vissza tudta szerezni. A vádlott ezután elhagyta a helyszínt, előtte azonban még közölte a sértettekkel, hogy legközelebb ismét elveszi a pénzüket.
A csepeli nyomozók felderítették az ügyet és gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorút. A vádlott életkora miatt kirendelt szakértők megállapították, hogy a "fiatal" beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.
A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege vádat emelt a "fiú" ellen 2 rendbeli rablás bűntette miatt és indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben javítóintézeti nevelést, közölték honlapjukon.