A TV2 új riportja (ITT van) Pátkával foglalkozik (előző cikkünk, az előzményekkel, ITT). Beszámoltak az ominózus bakancsról, de arról “természetesen” elfeledkeztek, hogy az minden gyanusított lábára kicsi.

A videón az általunk már jól ismert (bővebb infó pl. ITT) Száva Vince 03:40-kor azt mondja, csak bokatörést szenvedett és teljesen felépült a lány (lásd EZT a kontextusért), miközben, ahogy az az alább olvasható kommentárban is olvasható, belső vérzéssel, csonttörésekkel, gerinc- és koponyasérüléssel(!) vitték kórházba. Közel fél évig tartott, míg (valamennyire) felépült, ma pedig rokkantnyugdíjas, 19 évesen. Szávának azt is volt pofája hazudni, a polgárőrök többször is megfenyegették a cigányokat azzal, hogy felgyújtják a házat. ENNYIRE hülyék lennének? Ugyan már, ki hiszi ezt el? Száva úr(?) bűnöző előéletét tekintve nem csodáljuk, hogy ugyanazokat a hazugságokat nyomja, mint védencei.

Ami az ellenoldalt illeti, a polgármester nem nyilatkozott. Megszólaltatták a polgárőröket védő helyi polgárőr-elnököt, valamint két helybelit. “Természetesen” névtelenül, kitakart arccal, eltorzított hanggal egyetlen egy interjút nem hoztak le. Akkor valószínűleg a lehozottak ellenkezőjét mondták volna a helyi, terrorizált fehérek. Ahogy az az MR1 riportjából is kiderül: idézzük kékhagymát INNEN: “A helyi lakosok csupa szépet és jót mondanak a környéken a cigányokról (no persze, én se mernék mást....), viszont a kocsmában már jobban megered a név nélkül nyilatkozók nyelve...  Nemegyszer előfordult, hogy a játékgép nem a reményeik szerint adott nyereményt, akkor nekiestek, és szétverték. No meg az italos állapotban folytatott eszkappádáikról is mesélnek....  De csak mikrofon nélkül, és nevük megemlítését is megtiltották.” Egyszóval: a TV2 nem serénykedett azért, hogy a cigányterrort a saját bőrén megtapasztaló emberek véleményét bemutassa.

Végezetül idézzük egy helyi kommentárját (forrás):

"Szeretnék tisztázni egy-két dolgot az alábbi videóval kapcsolatban. Jómagam Pátkán élek családommal születésem óta. Ismerem mindhárom gyanúsított fiatalembert, de nem tudom elhinni, hogy ilyet tettek.

A Mokka című műsorban elmondottak nem teljesen fedik a valóságot, csak a faluban elterjedt pletykák alapján készítették a riportot. A találgatásokat tényként kezelték, holott nem ismerete meg a riporter a teljes hátteret. Nem is beszélve arról, hogy az itteni emberek már hallgatnak inkább minthogy nyilatkozzanak az ügyben, mert a médiumok kiforgatják mondataikat.

Nem szeretnék kitérni a történet összes előzményére, mivel nem szeretnék senkit sem untatni, sem pedig újabb találgatásokra nem szeretnék okot adni. A faluban a mai napon 17:30-as kezdettel lakossági fórumot tartottak, ahol teljes pontossággal elhangzottak a részletek, ha jól tudom erről több videóanyag is készült. De ott nem láttam a TV2 tudósítóit. Ezekszerint ez már nem is hír? Pedig inkább ez alapján kellene újragondolni a fenti riportot.

Hogy Száva Úr kijelentésére is reagáljak:

Az hogy Száva Vince elég időt töltött Pátkán ("jónéhány órát"), ahhoz, hogy a történetet tökéletesen, hitelesen megismerje, annak előzményeivel, szereplőivel együtt az egyszerűen nevetséges. Mint már említettem családommal születésem óta Pátkán élek, és ennek megfelelően igyekszem követni az eseményeket, de még most sem sikerült mindenre választ kapnom, pedig nem csaptam fel magánnyomozónak. Az pedig, amit Száva Úr említett elütött "kislány" bokatöréséről, az pedig elég enyhe kifejezés, mivel a lányt belső vérzéssel, csonttörésekkel, gerincsérüléssel és koponyasérüléssel vitték kórházba. Közel fél évig tartott, míg felépült, ma pedig rokkantnyugdíjas, 19 évesen. A fiatalember pedig már volt büntetve, de aznap még kiengedték az előzetesből, ha jól tudom elmeállapotára hívatkozva. (Kuruc.info: a cigányok mindig ezzel védekeznek, és a magyar jogszolgáltatás sajnos be is veszi a dolgot, rendre felmentve a legsúlyosabb bűntetteket elkövető orkokat is. Hadd utaljunk például a sajóbábonyi riportra: “be volt gyógyszerezve, így nem tehet arról, amit csinált”. Mellesleg, ha már itt tartunk, megint megkérdezzük a Kedves Olvasókat: ha a cigányok szinte mindegyike elmebeteg, akkor miért engedjük őket féktelenül szaporodni? Hadd említsük megint meg azon tényt, hogy Nyírmihálydiban minden cigány csecsemő egyhetes korában automatikusan rokkantnyugdíjasi státuszt kap. Ha azt mondjuk, amit a  fajvédők, azaz hogy ez nem amiatt van, mert az orvost sarokban tartják és fenyegetik a cigányok, akkor a konklúzió csak az lehet, hogy valóban szinte teljességgel garantálható, hogy a rendkívül rossz minőségű, belterjes génállomány, a genetikai alapú betegségek hihetetlen nagy aránya eleve predesztinálja a cigány újszülötteket a szellemi visszamaradottságra. Miért fizetünk mégis havi százezreket a putriscigányoknak, hogy családonként 8-15 purdét sz*rjanak a világra, akik úgyis elmebetegek, beszámíthatatlanok lesznek? Mi haszna származik a társadalomnak belőlük?! Csak egy emberi roncs lesz, akit egész életében el kell tartanunk, plusz bűnözni is fog ezerrel!)

Arról nem is beszélve, hogy a "kisebbség" fegyveres támadással fenyegette meg a minap a falu több lakóját, mondván elrendeznek mindenkit. Gondolom erről sem Száva Úr, sem a TV2 nem hallott. Ebből is csak az látszik, hogy csak az egyik oldalt kérdezték, a "kisebbséget".

Megkérdezném: ki itt a kisebbség?

Ezzel nem azt szeretném sugallni, hogy minden roma szárazású ember elítélendő, hanem azt, hogy attól, hogy "kisebbségi" ne legyen több joga a többi emberrel szemben.

Az, hogy a rendőrség az egyik gyanúsított házában négyszer(!!!) tartott házkutatást, valamint az, hogy a három gyanúsított közül kettővel beszélhetett a felesége, viszont a harmadikkal, a legfiatalabbal, nem beszélhetett az édesanyja, arra engedkövetkeztetni, hogy addig keresnek, amíg nem találnak terhelő bizonyítékot ellenük, valamint vallomást akarnak kicsikarni belőlük. De ez már az én személyes véleményem.

A félreértések elkerülése végett: olyan nyomozati eredmények alapján történjen meg az igazságszolgáltatás, ami pontosan fedi a valóságot. Ugyanezt várom el a médiumoktól is: a riportjaikat ne pletykák alapján készítsék, hanem vegyék a fáradtságot és pontos TÉNYEK alapján készítsék tudósításaikat.

Szeretném továbbá azt is leszögezni, hogy nem vagyok tagja sem a Magyar Gárdának, sem hasonló szervezeteknek, valamint rasszistának sem tartom magam.

További szép estét!"
Kuruc.info - Arppi S.