Az elmúlt időben számtalanszor (lásd pl. EZT, EZT, EZT, EZT, EZT, EZT stb.) szóvá tettük, hogy a balliberális, fajvédő sajtótermékek, "jogvédők", politikusok a szeptember végi tarnabodi támadást is a magyarok nyakába akarják varrni, és az egészet úgy beállítani, mintha cigányokat támadtak volna meg.
Ahogy azt EBBEN a cikkben elolvashatjuk, két balliberális lap egyértelműsítette, hogy cigányok támadtak - és az általuk közzétett képek, valamint cigányok (!) hozzászólásai (és a TV-híradók) alapján az is egyértelmű, hogy magyarokra. (Az első kettővel most frissítettük a cikket; érdemes legörgetni az aljára.) Megkérjük cigányfajvédő olvasóinkat, olvassák el minimum a Népszabadság cikkét, és azután nyilatkozzanak: milyen származású elkövetőkről ír? Magyarról vagy mokkáról?

Hiába, balliberálisaink, ha nem tudnak elegendő cigányellenes bűntényt felmutatni, akkor - a tények teljes meghamisításával - oda is cigányüldözést hazudnak, ahol annak pont az ellentéte történt.

Legújabb versenyzőnk ki lenne más, mint Magyar "Proszektúra" Elemér, aki, nem mellesleg, a Száva Vince-Kolompár Orbán-féle MCF listáján is megtalálható, mint EP-képviselőjelölt. A Függelékben teljességében idézett, ma megjelent interjújában, természetesen, ő is azt hazudja, Tarnabodon cigányokra támadtak nácikok. Hogy nem sül le a pofájáról a bőr...

Ezen felül megint megtudjuk, hogy "Az is biztos: a cigányok nagyon családszeretők, nem ölnek gyermekeket! Kizárásos alapon marad a bigott rasszista gondolkodás." Hát persze. Piricsén és Lothárdon se cigány ölte meg a csecsemőjét, és a sor folytatható (kezdőhivatkozás ITT). Magyar Elemér, ezért (is) egyszer nagyon fenéken leszel billentve - nem sokáig lesztek itt ti a politikacsinálók.

Függelék: a teljes cikk
Célpontok? Avagy: nem jó cigányként az M3-ashoz közel lakni
Több honi romatelepen történt fegyveres támadás azóta, hogy múlt év szeptember végén Tarnabodon hasonló ügyben indult eljárás. Megkérdeztük az ügyben meggyanúsítottak jogi képviselőjét: hol tart most e procedúra?

– Az első ilyen típusú bűntény tavaly Galgagyörkön történt – emlékeztet dr. Magyar Elemér egri ügyvéd. – Faluvégi cigányházakra dobtak Molotov-koktélt, s lövöldöztek is. Szerencsére senki sem sebesült akkor meg. Múlt év nyarán a Nyírségben, Piricsén két lakóépületre támadtak rá az üvegbe töltött robbanó-gyújtóanyaggal, s a lövések egy asszonyt a combján sebesítettek meg. Tavaly szeptember végén egy éjszaka Tarnabodon az M3-as autópályához közel eső Tarna utcában csaptak le négy házra az elkövetők.

Elhajították a lángokat fellobbantó koktéljukat, emiatt az egyik lakhely kigyulladt, majd lőfegyverekből tüzet nyitottak. Csak a véletlennek köszönhető, hogy senki sem sérült meg. Múlt év szeptember 29-én a Hevesi Rendőr-főkapitányság (HRFK) bevetési alosztálya elfogott gyanúsítottként egy fiatalkorút és egy fiatal felnőtt férfit. Harmadikként a munkahelyéről vittek el egy szintén húszon aluli fiút. Mindhárman helybeliek.

Mindhármukat bűnügyi őrizetbe vették, tanúként kihallgatták, majd a bíróság szökésüktől, elrejtőzésüktől tartva előzetes letartóztatásba helyezte őket. Múlt év novemberében a HRFK akkori bűnügyi igazgatójától megtudtuk, hogy a büntetőeljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át a megyétől. Akkorra ugyanis már sokasodtak az egyforma bűncselekmények.

A Borsod megyei Nagycsécsen két ember meg is halt. Ott is – mint Piricsén és Tarnabodon – a tettesek az M3-as sztrádához közeli község cigánytelepét szemelték ki. Két szemközti házra repítettek könnyen meggyulladó folyadékot, s következett a lövedékzápor. Golyós és sörétes puskát egyaránt használtak. E helyen egy 43 esztendős férfi és egy 40 éves asszony halálát okozták a lövések. A másik épületben a férj lélekjelenléte mentette meg a családot, fedezékbe parancsolta rokonait.

Pár héttel később Alsózsolcán bukkantak fel koktélos-lőfegyveres, lesből támadó egyének. Itt egy fiatalembert talált el lövedék, életveszélyesen megsebesült. Az újabb bűntény helyszíne Tatárszentgyörgy volt. Molotov-koktéllal valósággal kifüstöltek a házukból egy családot, a menekülő apát és kicsi fiát utána célzott lövésekkel végezték ki. Tiszalökön a munkába induló roma férfit lőtte mellkason a sötétben megbújó elkövető. A sértett azonnal az életét vesztette.

Az egri ügyvéd szerint a tarnabodi ügyben a fegyverszakértő arra a következtetésre jutott vizsgálatai nyomán, hogy legalább öt lőfegyvert alkalmaztak a támadók. Három golyós és két sörétes puskát. Négy Molotov-koktélt hajítottak a házakra. – A gyanúsítottakon olyan anyagmaradványokra bukkantak – folytatja dr. Magyar Elemér –, amelyek a lőpor alkotórészei. Ám Sz. A. esetében a szakértő azt fejtette ki, hogy valószínűleg a közelében fegyvert sütöttek el, ő nem lőtt.

- A lőpornyomok fellelési helye alapján a feltevésem az, hogy a fegyverrel rendszeresen gyakorlatozó kommandósok szennyezhették be a gyanúsítottakat a fiúk elfogásakor. Nem szándékosan, véletlenül. Ezt eddig senki nem cáfolta. Egy különösen védett tanú is előkerült, aki azt vallotta, hogy a három ifjú a lakása ablaka előtt beszélte meg: lövöldözni akarnak, ha kell, embert is kinyírnak. Utóbb egy hevesi ügyvédnél mindezt visszavonta.

Furcsa: a fiatalok előzetes letartóztatását a bíróság azzal az indokkal hosszabbította meg, hogy a faluban többen félnek tőlük. Csak azt nem tudjuk, kik, miért tartanak tőlük, mire alapozzák rettegésüket. A védő elmondja, hogy a gyanúsítottak átestek több hazugságvizsgálaton, ezeken más bűnesetekbe is megpróbálták őket belekeverni. Adatokat is gyűjtenek időnként a faluban és másutt az NNI munkatársai.

A témával a Heves Megyei Hírlap vasárnapi száma foglalkozik.

Keretes anyag: Dr. Magyar Elemér az összefüggésekről

- Az ügyek összefüggenek egymással. Ugyanazok a módszerek, hasonlóak fegyverek, a helyszínek.
-Az NNI emberei hihetetlen munkát végeznek, csak szerintem nem célirányosan, hiszen eredmény még nincs. Amit eddig mondtak a tettesekről, hogy 30–40 évesek lehetnek, rendőri, katonai múlttal rendelkezők, esetleg vadászok, mindez nagy általánosság. Bárki juthat ilyen következtetésre.
- Ami feltűnő, az az elkövetők nagy magabiztossága. Valami miatt úgy vélik, nem kapják el őket. Arra nem utal semmi, hogy tudathasadásos elmebetegekkel állunk szemben. Az effélék ugyanis nem szövetkeznek.
- Az uzsorázás sem valószínű, mivel túl messze vannak egymástól a bűntények helyszínei, túl szegények az áldozatok.
- Az is biztos: a cigányok nagyon családszeretők, nem ölnek gyermekeket! Kizárásos alapon marad a bigott rasszista gondolkodás. Meglehet, valakiket korábban súlyos sérelem ért a cigányoktól, s bosszút esküdtek.
- Nem keresem a politikai motivációt, sem a Jobbikkal, a Magyar Gárdával való összefüggést. Reméljük, kiderül előbb-utóbb a motiváció.
(HEOL)