Emlékszünk még a Viki keresztnevű magyar lányra, akit, amikor áldott állapotban volt, cigány élettársa úgy összerugdosott, hogy nem csak hogy elvetélt, hanem még a méhét is ki kellett operálni? Nos, úgy tűnik, az ilyen típusú bűncselekmények igenis jellemzőek a deviánscigányokra. Ugyanúgy a „kultúrájuk” része, mint a kődobálás (lásd EZT), amiről az alább olvasható hír szintén beszámol.

Kétegyházával kapcsolatban még két dolgot érdemes tudni. Már régebben is éltek ott deviánscigányok; egy gárdistát ráadásul egyenesen elüldöztek. 1992-ben a helyiek még rendesen lerendezték őket - az egyiket, aki az egész települést terrorizálta és sokszorosan büntetett előéletű volt, nagyon helyesen, lepuffantották. Sajnos, azóta változott a helyzet, és ma már a nem deviáns életvitelűeknek kell menekülniük az orkok elől.

Az eredeti cikk alatt található hozzászólások közül főleg az egyik megtámadott polgárőr, „tami1021” írása érdemel figyelmet. Leszögezi, hogy a cigányok azért nem szeretik őket, mert miattuk nem tudnak lopni menni. Hát igen – ugye, emlékszünk még, a mi jó Horváth Áládárunk mekkora patáliát csapott a „rászístá” térfigyelő kamerák miatt? (Kapcsolódó hivatkozások ITT.)

Figyelem! Nem ez az egyetlen új, a településsel kapcsolatos cigányhír. A következő is az lesz – bizonyítva, hogy, finoman szólva, deviánscigányaink ott sem férnek a bőrükbe... Az orkok valószínűleg azért is aktivizálták magukat a bűnözés terén, mert augusztusban többüktől megvonták a segílyt - ezért rághattak be ennyire a polgárőrökre. Ahelyett, hogy mondjuk magukba szálltak volna. Sajnos, az 1992-es „elnadrágolásból” nem tanultak.

Az eredeti hír:

Kővel dobta meg a polgárőrt egy tinédzser

Kővel dobták meg Kétegyháza újfalusi településrészén az egyik polgárőrt. A nő nem sérült meg, de a szervezet tagjait elmondásuk szerint napi rendszerességgel inzultálják. A polgármester szerint konszolidáltnak mondható a helyzet.

Egy szolgálaton kívüli, a faluközpontból hazafelé, az úgynevezett újfalusi, vagy sínen túli területre tartó polgárőrt dobtak meg szerdán egy vasúti kővel. A Petőfi Polgárőr Egyesület tagjai lapunknak elmondták, nem ez az első eset, hogy a helyiek egy csoportja nemtetszését fejezi ki munkájuk miatt.

— Tizennégy-tizenöt év körüli lehetett az elkövető, a követ három-négy méterről vágta hozzám. Annyit mondott, azért kapom, mert polgárőr vagyok. Szerencsére csak a hátamon talált el, ezért a kabát felfogta a kő erejét — mondta Urbán Antalné.

— Rendszeres a fenyegetőzés, szóban szinte mindig megkapjuk: „polgárőr lettél, na várjál csak!” A jelenlétünk csak egy jól körülhatárolható csoport tagjait zavarja. Köpködnek utánunk, nem mehetünk úgy végig az utcán, hogy ne jegyeznének meg valamit. Azt is szóvá szokták tenni, ha egymással beszélgetünk. A hét elején petárdát dobtak egyik tagunk udvarába. Látni nem lehetett, ki volt a tettes — mondta Árgyelán Istvánné.

A szervezet vezetője arról is beszámolt, az egyik polgárőrnek azt mondták: ha nem kötöd meg a kutyádat, baj lesz! Feltételezése szerint ezzel akarták az illetők biztosítani a „szabad átjárásukat” a kerten át.

A polgárőrök szerint a kődobálás csak a jéghegy csúcsa, a helybeliek egy részét az zavarja, hogy jelenlétükkel zavarják egyesek kétes ügyleteit.

A rendőrségtől megtudtuk, a kődobálós ügyben érkezett bejelentés. A járőr intézkedett, az eljárás pedig megindult. Lapunk nem hivatalos forrásból úgy értesült, a dobálózó fiatal nem kétegyházi volt.

— Akinek gondja van, tegyen feljelentést, bízni kell a rendőrségben. Meg kell várni a vizsgálatok eredményét, és csak utána szabad állást foglalni. Úgy látom, az utóbbi időben konszolidálódott a helyzet, nem volt éles ellentét a cigány és a magyar lakosság között. Rendbontók mindig voltak, lesznek is. Kétegyházán két polgárőr szervezet működik. Az önkormányzat négy településőrt alkalmaz, és a rendőrség is gyakrabban járőrözik — mondta a polgármester, aki maga is gyakran tárgyalt az újfaluban élők ügyében.

Kalcsó Istvánné az egymás iránti türelem és megértés fontosságát hangsúlyozta (Kuruc.info: Elmész a… oda. Persze, mindig mi alkalmazkodjunk a bűnözőcigányokhoz, mi legyünk toleránsak a “kultúrájukkal”, mi tartsuk oda a másik orcánkat is. Hát nem! Tudtommal ez Magyarország, nem Cigányia. Ha az orkok nem akarják betartani a magyar törvényeket, akkor fel is út, le is út. Esetleg besegíthetünk a sokszorosan visszaeső, deviáns részének egy jó kis állampolgárság-megvonással...), ugyanakkor kijelentette, hogy mindenkinek el kell fogadnia azt, hogy ez a civil szervezet azért alakult, hogy részt vegyenek a rend fenntartásában.

Keretes anayag: „Kirúgom a méhedet!”

A polgárőrök elmondása szerint nem telik el nap, hogy valamilyen atrocitás ne érné őket a falu említett településrészén. Tegnapelőtt húsz-harminc centiméterre állt meg egy helybeli férfi kocsijával az egyik egyesületi tag előtt. Mindezt úgy, hogy előbb gázt adott, majd hirtelen fékezett. Árgyelán Istvánné elmondta, az elmúlt napokban kirívó fenyegetéssel próbálták jobb belátásra bírni az egyik polgárőrnőt. „Kirúgom a méhedet!” — mondta az egyik helybeli.

(BEOL)