A ciszjordániai Dumá faluban, Nablusz várostól délre, ezekben a percekben is zajlik Szá'ád Davábsá családfő temetése. A Davábsá család otthonát, amint arról mi is beszámoltunk, zsidó telepesek fölgyújtották egy héttel ezelőtt, s a terrorcselekmény következtében belehalt égési sebeibe 'Áli Dávábsá másfél éves csecsemő, az édesapát életveszélyes égési sérüléssel szállították az izraeli Beér-Sevá város kórházába, a szintén súlyos állapotba került édesanyát és a nagyobbik kisfiút Tel Hásomér-i kórházba vitték. A testének 80 százalékában megégett édesapa ma éjszaka behalt sérülésébe a Beér Sevá-i Szoroka kórházban s ezzel követte a halálba a röviddel a gyújtogatás után meghalt csecsemő korú kisfiát - írja a Válláh!Hádásot és a Má'árív.

Száád Davábsá
Az izraeli hírportálok élőben közvetítették Dumá faluból a halálakor 32 éves Szá'ád Davábsá temetését, ami hamarosan Izrael-ellenes tüntetéssé változott. A gyászmenet résztvevői palesztin nemzeti zászlókkal és a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom lobogóval haladnak a temető felé. Palesztin kislányok bepólyázott babákkal menetelnek s emlékeztetnek a már egy héttel ezelőtt meghalt csecsemő meggyilkolására. A megszálló izraeli hadsereg megerősített egységeit az egész környéken magas fokú készültbe helyezték. A temetésen több izraeli palesztin parlamenti képviselő is részt vesz, így például Áhmád Tíbi a Közös Lista poltikusa.
Zoom
A csecsemő meggyilkolására emlékeztető palesztinok
Zoom
Már csak az édesanya van életben
A Hamász az édesapa ma éjszakai halála után általános felkelésre, a zsidó telepesek megtámadására szólította föl a megszállt Ciszjordánia palesztin lakosságát. A temetésen résztvevő Áhmád Tíbi, az izraeli parlament egyik palesztin képviselője az izraeli kormány politikusaira utalva kijelentette: "A zsidó terroristák fölgyújtottak tizenöt palesztin házat, ám a mai napig egyetlen egy terroristát sem tartóztattak le a megszálló izraeli hatóságok. Aki támogatja és pénzeli a zsidó telepítést, megfelelő légkört teremt ezeknek a terroristáknak a gyilkoláshoz és a gyújtogatáshoz", mondta Áhmád Tíbi.
Hering J. - Kuruc.info
Kapcsolódó: