Mark Dankof amerikai politikai elemző az iráni Press TV-nek adott nyilatkozatában kimondta az igazságot korunk egyik legnagyobb tabujáról: az izraeli lobbinak az USA-ban élvezett egészen rendkívüli befolyásáról. Régen ideje lenne már a cionista érdekhálózatnak az Európai Unióban (és azon belül hazánkban) gyakorolt óriási hatalmát is reflektorfénybe állítani.
Dankof rámutatott: az izraeli lobbi az egyik legbefolyásosabb tényező, amely irányítása alatt tartja az USA bel- és külpolitikáját. Az elemző azzal finomította némiképpen a mondandóját, hogy a zsidó lobbit a „legjelentősebb két vagy három szereplő egyikének” nevezte. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy „amennyiben tekintetbe vesszük Izrael egészen kivételes befolyását, amelyet az érdekeit előmozdító csoportok segítsége révén az USA-ban élvez, teljes joggal mondhatjuk, hogy az izraeli lobbi a leghatalmasabb gazdasági és politikai erőközpont az országban”.
Az elemzőnek volt bátorsága arról is beszélni, hogy a Republikánus, valamint a Demokrata Párt „jelentős mértékben ugyanaz”, és mindkét párt „együttesen teszi tönkre Amerikát”. A jelenlegi kormányzati leállás pedig „nagyrészt színjáték, a pártok az utolsó pillanatban meg fognak egyezni” – vélekedett Mark Dankof.
Perge Ottó - Press TV nyomán