A Fidesz testvérpártja, a Likud, és a még nála is szélsőségesebb fajvédő izraeli kormánypártok, személy szerint Binjámin Netanjáhu miniszterelnök által beterjesztett "nemzeti törvény" az izraeli parlamenten belül is vihart kavart. A újabb zsidó fajvédelmi törvény ellen elsősorban a palesztin és a baloldali zsidó képviselők tiltakoznak. Dzsamál Zahálká palesztin képviselőt a szószékről rángatták le a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államának parlamentjében.


Dzsamál Zahálká, a Bálád nevű palesztin párt képviselője ma délután az izraeli parlamentben az ülést levezető Mose Feiglin (Likud) házelnökhelyettesnek az állandó közbeszólásai miatt azt mondta: "Maga fasiszta, s ez a jelző nem sértés önre nézve, hanem bók", jelentette ki a palesztin politikus, majd hozzátette: "Ön nem csak fasiszta, hanem judeonáci is". A valóban hízelgő szavak elhangzása után a likudos fajvédő a parlamenti őrséggel leráncigáltatta a palesztin képviselőt a szószékről. Az ülésteremben hangorkán keletkezett, a baloldali zsidó képviselők kiabálva követelték, kérték számon a szólásszabadság szentségének tiszteletben tartását. Közben a szószékről eltávolított Dzsamál Zahálká palesztin képviselő a széksorok közül többször is megismételte a korábban mondottakat.
Zehává Gálon, a baloldali Merec párt képviselőnője ragadta meg a mikrofont a szószéken (04:47), s a többi között ezt mondta: "Mi történt, Feiglin képviselő? Mégis mi történt, talán nagyot tévedett Záhálká képviselő? (Azzal, hogy lefasisztázta Feigint - H. J.) (...) Önök éppen most hozzák meg a nemzeti törvényt, s ez a következménye az önök nemzeti törvényének. Azt akartam mondani, hogy a nemzedék arca olyan, mint a kutyáé, de végül is úgy döntöttem, hogy nem sértem meg a kutyákat", mondta Zehává Gálon.
Hering J. - Kuruc.info