Az Ukrán Védelmi Minisztérium a napokban napiparancsban rendelkezett a hírhedt Ajdar-különítmény feloszlatásáról, miután a piszkos munkát, Novorosszija lakosságának terrorizálását, gyilkolását, az épületek lerombolását magas fokon, profi módon végezték és végzik, ám egyre hangosabb a nyugati sajtóban is az embertelen módszerekkel, vadállati kegyetlenséggel véghezvitt tetteik bírálata.
A feloszlatásról kapott hír után az egység egy százada körbekerítette Kijevben a Védelmi Minisztérium épületét, autógumikat készítve a bejárathoz, és betörték a bejárati ajtót, követelve a hogy a védelmi miniszter azonnal jöjjön ki hozzájuk. Néhány órás huzavona után a miniszter nevében annak helyettese jelent meg, akit a harcosok azonnal gyűrűbe fogtak. Újabb huzavona és kisebb incidensek után a Védelmi Minisztérium visszavonta a parancsot, és ígéretet tett az Ajdar szükségleteinek további biztosítására, valószínűleg újra a hírhedt zsidó oligarchán, Igor Kolomojszkijon keresztül, hogy ő se maradjon árván.

Igor Kolomojszkij, "ukrán" oligarcha
Szergej Melnyicsuk, az Ajdar zászlóalj parancsnoka a tüntetést követően az újságíróknak adott nyilatkozatában megvádolta a Védelmi Minisztériumot, hogy az ukrán reguláris erők Novorosszijában, Szcsasztje város közelében több ízben bombázták az ajdarosok állásait, véletlenről szó sem lehet, hiszen 15-20 ízben érte támadás őket a sajátjaik által kilőtt Grad- és Szmercs-rakétákkal.
Az Ajdar soraiban sok külföldi zsoldos is szolgál, akik a rablóbandára emlékeztető ukrán társaikkal egyetemben már komoly, még a féllegitim ukrán kormányt is kompromittáló anyagot halmoztak fel tevékenységük következtében. Most már eljött az idő, el kell könyvelni őket mint „óhatatlan veszteséget”.
Forrás (videóval): Lifenews.ru
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: