Ralph Hoffmann, az Európai és a Németországi B'néj B'rit nevű fajvédő szervezet elnöke szokatlanul durva támadást intézett Németország, illetve a tel-avivi német nagykövetség ellen. Dühét az váltotta ki, hogy a német nagykövetség azt javasolta az FCC Turbine Potsdam német női labdarúgócsapat játékosainak, hogy izraeli turnéjuk során ne látogassanak el a megszállt ciszjordániai Má'álé Ádumim nevű zsidó településvárosba. Természetesen az Auschwitz-kártyaként ismert furkósbot is rögtön előkerült - tudjuk meg a Má'árív című héber napilap tegnapi számából.
Zoom
Ralph Hoffmann a nagy felvásárlóval
Fél évszázaddal ezelőtt létesült diplomáciai kapcsolat Németország (pontosabban az egykori Német Szövetségi Köztársaság) és Izrael között, amely jeles eseményt Németország, s talán az egész világ legjobb női labdarúgócsapataként ismert Frauenfußballklub Turbine Potsdam játékosainak és vezetőségének izraeli látogatásával is szerették volna még emlékezetesebbé tenni. Valóban ez a látogatás kezdeményezőjének, Ralph Hoffmannak, a fajvédő, cionista Németországi és Európai B'néj B'rit (= zsidók, zsidó szabadkőműves - בני ברית) elnökének sikerült leginkább a most nyilvánosságra került dühkirohanásával.
Zoom
A potsdami hölgycsapat
A fentebb említett német női labdarúgócsapat az előzetes tervek szerint ellátogatott volna a Jeruzsálem közelségében, a megszállt Ciszjordániában létesített Má'álé Ádumim nevű zsidó településvárosba is, ám Németország tel-avivi nagykövetségének név szerint ismeretlen diplomatája azt javasolta a klub vezetőségének, hogy ne menjenek el oda, mert az a nemzetközi jog értelmében megszállt palesztin terület, s a látogatással Németországot kellemetlen helyzetbe hozhatják az arab világon belül.
Zoom
Potsdami védő (kékben) a Wolfsburg csatárával
Ralf Hoffmannak, a Németországi- és az Európai B'néj B'rit elnökének most, közel két és fél hónappal a FCC Turbine Potsdam szentföldi látogatása után megismert reakciója a többi között így hangzott: "Mindez történik hetven évvel Auschwitz felszabadulása után, s amikor az Izrael és Németország közötti diplomáciai kapcsolatok fölvételének 50. évfordulójára emlékezünk. Izrael barátainak mondják magukat (a németek - H. J.), de hát így viselkednek a barátok?", méltatlankodott a zsidó vezető.
Zoom
A már beépített és a terjeszkedésre kijelölt elrabolt terület Máálé Ádumimnál
A megszállt palesztin területekre gyakran ellátogató, ott izraeli katonákkal előszeretettel fényképeszkedő Ralph Hoffmannból ezután a tel-avivi német nagykövetség meg nem nevezett diplomatájának állhatatossága kiváltotta a szokásos fenyegetést is: "Ha így folytatják (a németek - H. J.) ezt tovább, a helyzet nagyon súlyossá válik. Egyszerűen nem is értem, hogyan nevezhetik ezt barátságnak. Engem leginkább az aggaszt, hogy amikor Alan Schneider, az Izraeli B'néj B'rit elnöke a történtek miatt kérdőre vonta a német diplomatát, az nem is cáfolta a tettét (sic!), hanem fehéren-feketén kijelentette, hogy ez Németország politikája. Így viselkednek (a németek - H. J.) hetven évvel Auschwitz felszabadítása után", háborgott az ügyeletes fenyegetőember.
A történet szebbik része az, hogy a FCC Turbine Potsdam női labdarúgócsapata azért elutazott január közepén Izraelbe, de a német nagykövetség által kifogásolt Má'álé Ádumim ciszjordániai zsidó településre nem. Herzlijá város viszont nem megszállt terület, ezért a német lányok ott nyugodtan lejátszhatták az izraeli U19-es válogatott elleni barátságos mérkőzést, amelyet azért nyertek meg csak 5:0-ra, mert nem kívántak túlzottan visszaélni a vendégjoggal. Aki kíváncsi rá, fentebb megnézheti a mérkőzés rövid összefoglalóját. A német lányok viselik a piros mezt, az izraeliek a kéket.
Zoom
Elválasztó fal Ábu Dísz faluban
Végül nézzük, hol és hogyan létesült a tel-avivi német nagykövetség által látogatásra nem ajánlott Má'álé Ádumim zsidó településváros. Má'álé Ádumim (Vörös kaptató) az 1967-ben megszállt, az Olajfák hegyének lejtőin levő Ábú Dísz és El-Ejzárijjá (az újszövetségi Lázár neve után - H. J.) nevű palesztin falvak lakóitól elrabolt földeken létesült 1975 után. A még el nem kergetett palesztinok távol tartására Izrael 2004-ben fölépítette az El-Ejzárijá főutcáját is átszelő "Elválasztó kerítést/falat", s ezzel családokat vágtak el egymástól, palesztinokat a megélhetési forrásuktól. De minderről nem szabad beszélni, mert hetven évvel ezelőtt szabadult föl Auschwitz...
Hering J. - Kuruc.info