A francia Nemzeti Front jelenlegi vezetője, Marine Le Pen pontosan tudja: a hatalom megszerzése érdekében udvarolnia kell a Franciaországot is uraló zsidóknak. Ezért rendszeresen kénytelen elhatárolódni édesapjától, a párt alapítójától és tiszteletbeli elnökétől, aki nem fél elmondani a véleményét sem a zsidókról, sem másokról.
Zoom
A 86 esztendős politikus most ismét kellemetlen helyzetbe hozta a „mérsékelt” szavazóknak udvarló leányát. Jean-Marie Le Pen a francia BFM TV-nek adott minapi interjújában ugyanis kijelentette: „Amit régebben mondtam, megegyezik azzal, amit gondolok. A gázkamrák a háború részletkérdései voltak, hacsak nem gondoljuk úgy, hogy a háború volt a gázkamrák részletkérdése”. Le Pen hozzátette még, hogy az „igazság nem kellene, hogy bárkit is sokkoljon”. Az idős politikus szerint a történelmi igazságot nem kellene arra felhasználni, hogy őt zsidóellenesnek állítsák be. „Ezt az ügyet felhasználják ellenem, hogy antiszemita színben tüntessenek fel. Szeretném, ha bárki rámutatna az antiszemita megnyilvánulásokra, melyeket a politikai pályám során tettem”.
Zoom
Az embereket megbolondító holopropagandára tekintettel Le Pen nyilvánvaló tényeket is kénytelen volt az interjúban leszögezni: „A háború borzalmas, egy repesz szétszakítja az ember hasát, egy bomba leszakítja az ember fejét, az ember megfullad egy helyiségben. Mindez rettenetes, ez igaz” – közölte az idős politikus.
Marine Le Pen azonnal elhatárolódott édesapjától. A Le Figaro című lap internetes változatának nyilatkozva kijelentette: „Nagyon nem értek egyet édesapámmal. Figyelemmel kísértem, amit mondott, de én úgy hiszem, akik ránk szavaznak, megértik, mi történik. Az apám szándékosan provokál”.
Zoom
Miközben a párt több tisztségviselőjét is kizárták a pártból, mert „rasszistának” lettek nyilvánítva, Jean-Marie Le Pen továbbra is a párt tiszteletbeli elnöke. Annak ellenére, hogy nem tesz lakatot a szájára, és nem úgy nyilatkozik, ahogyan a nemzeti radikalizmusától fokozatosan eltávolodó pártjának vezetése elvárná tőle. A decemberi helyi választásokon pedig még jelöltként is indul a Nemzeti Front színeiben. A „borzalmas tagság” körében azonban a veterán politikus kifejezetten népszerű. Ami arra utal, hogy a Nemzeti Front híveinek jelentős része nem feltétlenül ért egyet a pártvezetés „középre húzó” politikájával.

Charlie-sta nézőpont
Az idős politikus legutóbb 2009-ben borította ki az Európa Parlamentben ülő zsidókat és bérenceiket, amikor is közölte velük: „A gázkamrák a második világháború történelmének részletkérdésének tekinthetők. Ez teljesen egyértelmű”.
Első ízben 1999-ben egy müncheni bíróság ítélte el, amiért „kisebbítette a holokauszt jelentőségét” azzal, hogy egy német hazafias rendezvényen közölte: a „náci koncentrációs táborok és a gázkamrák részletkérdések”. Később több alkalommal is bíróság elé citálták a részigazságok kimondásától is rettegő cionisták.
Perge Ottó - Daily Mail nyomán
Kapcsolódó: