Tíz évig élt kettős életet János Károly volt spanyol király, aki állítólag azt tervezte, hogy feleségül veszi majdnem harminc évvel fiatalabb, német szerelmét - olvasható abban, az uralkodó utolsó négy évéről szóló könyvben, amely a napokban jelent meg Spanyolországban, és amelynek első 25 ezer példányát egy nap alatt elkapkodták a boltokból.
A könyv szerint János Károly kapcsolata a fiatal és csinos Corinna Zu Sayn-Wittgenstein hercegnővel 2004-ben kezdődött, és olyannyira komollyá vált, hogy a király úgy tervezte, uralkodásának negyvenedik évfordulóján, 2015 novemberében lemond a trónról, majd feleségül veszi az asszonyt, külföldön kezdenek új, közös életet. A szerelmi terveket egy baleset húzta keresztül: 2012-ben a 74 éves uralkodó elesett, és eltörte a csípőjét egy botswanai elefántvadászaton.
Zoom
János Károly és a német hercegnő egy 2006-os stuttgarti vacsorán
A gazdasági válsággal küzdő Spanyolországban hatalmas botrányt okozott a király költséges afrikai szórakozása, a közvélemény ellene fordult, noha addig töretlen népszerűség övezte. A történtek indították el a lavinát a hercegnővel való kapcsolatában is, a király egészségi állapota leromlott, a szerelmesek nem találkozhattak, egyre többen tudtak a viszonyról, amelyet mindenki ellenzett.
Voltak, akik arról számoltak be, hogy ebben az időszakban a német hercegnő volt az egyetlen, aki igazán törődött a királlyal, gyakran hívta telefonon, érdeklődött az állapotáról, mert találkozni nem tudtak, de a többség szerint az asszony csupán kihasználta a királyt.
Ana Romero szerint a szerelmi viszony nagy szerepet játszott abban, hogy János Károly tavaly júniusban lemondott a trónjáról, ez az ötlet egyébként állítólag Felipe González egykori miniszterelnöktől származott.
(MTI)