Azonosították a közép-franciaországi Lyonhoz közeli Saint-Quentin-Fallavier egyik vegyi üzeme ellen elkövetett, feltehetően iszlamista merénylet áldozatát, aki egy lyoni üzletember - közölték pénteken a francia hatóságok.
A 45 éves férfi közlekedési vállalatának behajtási engedélye volt az egyebek között gázpalackokat gyártó Air Products amerikai cég telepére, amelynek udvarára a feltételezett merénylő egy gépkocsival berontott, és ott robbanást idézett elő, amelyben az üzem két dolgozója könnyebben megsérült.
A merénylet halálos áldozatának fejét a vegyi üzem kerítésére erősítve találták meg. Az ügyben eddig három embert vettek őrizetbe: a 35 éves Yassin Salhit, akit a támadással gyanúsítanak, valamint a feleségét és egy feltételezett tettestársat.
Korábban írtuk: Egy ember meghalt és többen megsérültek egy feltehetően iszlamista merényletben pénteken egy vegyi üzemben, a közép-franciaországi Lyonhoz közeli Saint-Quentin-Fallavier-ben - közölték rendőrségi források.
A legfrissebb hírek szerint a francia nyomozók a vegyi üzem kerítésére erősítve találták meg annak az embernek a levágott fejét, aki a pénteki Saint-Quentin-Fallavier-i merénylet halálos áldozata.
Az egyebek között gázpalackokat gyártó Air Products amerikai céget az első feltételezések szerint egy vagy két férfi támadta meg. A tettes vagy tettesek egy gépkocsival törtek be a telep udvarára, és akkor történt a robbanás, amelyben két helybeli ember könnyebben megsérült.
A hatóságok egy tettest őrizetbe vettek. Egy helyi lap információi szerint egy 30 éves férfiről van szó, akit a titkosszolgálat már korábban megfigyelt.
(MTI)