A hollandok biztonsága érdekében a muzulmán férfi "menekültek" őrizetbe vételére és fogva tartására szólított fel videoüzenetében Geert Wilders, az iszlámot bíráló, bevándorlásellenes, de zsidóimádó és buzibarát ellenzéki Szabadság Párt (PVV) vezetője hétfőn.

Geert Wilders
Az ellenzéki képviselő üzenetében a szilveszter éjszaka Kölnben és más európai városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatásokra és rablásokra hivatkozott. Kiemelte, hogy ezek ügyében Németországban 766 bejelentés érkezett, köztük 497 szexuális erőszakról, ezért a határok azonnali lezárást javasolta annak érdekében, hogy megállítsák a "szexuális terrorizmus" terjedését.
"Ha ezen nem változtatunk, akkor nőink ki lesznek téve ezeknek az iszlamista tesztoszteronbombáknak" - fogalmazott az áljobboldali politikus.
A menekültválság kezdete óta novemberi adatok szerint Hollandia több mint 54 ezer "menekültet" fogadott be. A menekültügy megosztja a holland társadalmat, ennek köszönhető, hogy soha nem látott támogatást élvez Geert Wilders pártja - olvasható a közvélemény-kutatások elemzéseiben.
Parlamenti választások csak 2017-ben lesznek az országban, de az elemzők szerint a jelen felmérések azt mutatják, hogy egy most megtartott szavazás esetén a Szabadság Párt rekordszámú, 36 helyet foglalhatna el a kétkamarás parlament alsóházában.
Wilders pártja eddigi legjobb választási eredményét 2010-ben érte el, amikor 24 képviselői helyet szerzett, jelenleg 15 mandátummal rendelkezik.
Geert Wilders múlt csütörtökön is tett egy éles hangú kijelentést, miután egy marokkói születésű politikust választottak meg a holland parlament alsóházának elnökévé. A pártelnök hangsúlyozta, hogy a szerda "fekete nap a parlament történetében", és azt rótta fel a munkáspárti Khadija Aribnak, hogy holland-marokkói kettős állampolgár, és emiatt nem lenne szabad az alsóház élére választani.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: