Tízezrek vettek részt szombat délután a több olasz nagyvárosban is megrendezett buzifelvonulásokon, s megemlékeztek az egy hete elkövetett orlandói mészárlás áldozatairól is.
Öt olasz nagyvárosban, Firenzében, Genovában, Palermóban, Trevisóban és Varesében vonultak utcára a provokátorok a helyi "Gay Pride" rendezvények keretében. Varesében például az Egyesült Államok milánói konzulhelyettesét kérték fel, hogy nyissa meg az aberráltak menetét.
Zoom
Fartúrók a Colosseumnál (illusztráció)
Firenzében a szervezők szerint mintegy 30 ezren vettek részt a megmozduláson, mivel a kíváncsiak, a helyi lakosok és a turisták tömegei is csatlakoztak a történelmi központba tartó lealjasodáshoz.
Dario Nardella, a város polgármestere nyilatkozatában hangsúlyozta: több önkormányzati képviselővel együtt azért vesznek részt ezen az eseményen, hogy kifejezzék szolidaritásukat az orlandói buzibárban végrehajtott, 49 ember halálát okozó barbár mészárlás áldozataival.
Marco Doria, Genova polgármestere az ottani felvonuláson azt mondta: jelenlétével egyrészt kinyilváníthatja, hogy "tiszteletben akarja tartani minden egyes ember jogait", másrészt hogy "el kell ítélni a fajgyűlölet és az erőszak" minden formáját, akárcsak azokat a megnyilvánulásokat, amelyek táptalajt biztosítanak az effajta jelenségek számára.
(MTI nyomán)