Csak 8 általánost végzett az az olaszországi férfi, aki plasztikai sebésznek adta ki magát, és úgy tűnik, több műtétet is végrehajtott romániai magánkórházakban, mielőtt lebukott.
Zoom
A Matteo Politi nevű olasz fiatalember már volt elítélve hasonló eset miatt Olaszországban, ott ugyanis egy ismert kardiológus személyi adatait lopta el - írja a Digi24 nyomán a Transindex.ro. A férfi úgy bukott le, hogy gyanús lett a kórházban mellette dolgozó asszisztenseknek, akiknek feltűnt, hogy nem előírás szerint mossa meg a kezeit műtét előtt, valamint az is szemet szúrt nekik, hogy az orvosi kesztyűt sem tudja rendeltetésszerűen felhúzni.
A férfi valamivel több mint egy éve érkezett Romániába, és ott kórházaknak azt adta be, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végezte a tanulmányait. A férfi azt állította, hogy rendelkezik az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyeivel, amelyet a kamara leterheltsége miatt még nem tudtak kiállítani számára. Több sajtótermék is azt állítja, hogy a férfi „praxisa” alatt számos operációt is elvégzett, szerencsére senki nem halt bele a műtétekbe. A férfi története (aki eredeti szakmája szerint parkolóőr) teljesen felborzolta a kedélyeket az egészségügyi minisztériumban és az orvosi kamaránál is.
Az orvosi kamara csupán annyit nyilatkozott a Digi24 csatornának, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, valamint azt is ki szeretnék deríteni, hogy más orvosok is érintettek lehetnek-e hasonló ügyekben. Az ügyben megszólalt Sorina Pintea egészségügyi miniszter is, aki a sajtóból értesült az esetről. Az egészségügyi miniszter szerint egyelőre úgy tűnik, hogy a férfi alkalmazása illegálisan történt, de még meg kell vizsgálniuk az esetet.