2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Irán pozitívan értékelné, ha Európa pumpálna egy kicsit az Instexbe

Reklám

Haszan Róháni iráni elnök vasárnap azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy feszültséget akart kelteni a Perzsa (Arab)-öbölben az iszlám köztársaság légterének megsértésével – számolt be a Farsz félhivatalos iráni hírügynökség.
Irán csütörtökön kilőtt egy amerikai katonai felderítő drónt állítása szerint saját légterében. Washington indokolatlannak nevezte az incidenst, amelyre szerinte nemzetközi légtérben került sor, a Hormuzi-szoros felett.
„Ez egy nagyon érzékeny, sok ország számára fontos térség, ezért azt várjuk a nemzetközi szervezetektől, hogy ennek megfelelően válaszoljanak” a történtekre – hangsúlyozta Róháni.
António Guterres ENSZ-főtitkár vasárnap aláhúzta: mindenáron el kell kerülni a feszültség tovagyűrűzését a Perzsa-öbölben. „A világ nem engedhet meg magának egy nagyobb összeütközést az Öbölben” – vélekedett „Mindenkinek kötélidegekre van szüksége.”
Eközben a teheráni Külkapcsolatok Stratégiai Tanácsát vezető Kamal Harazi figyelmeztetett, hogy az iszlám köztársaság a 2015-ös többhatalmi atomalku további pontjait mondhatja fel, ha az európai országok nem védik meg Iránt az amerikai szankciók hatásaitól.
Az Egyesült Államok tavaly egyoldalúan kilépett a nukleáris megállapodásból, és újra életbe léptette a korábban felfüggesztett szankciókat Iránnal szemben.
Teherán egy évvel később, május 8-án jelezte, hogy a szerződés többi aláírójának – Németországnak, Nagy-Britanniának, Franciaországnak, Kínának és Oroszországnak – hatvan napja van arra, hogy segítsen kivédeni Iránnak az amerikai büntető intézkedéseket, és ezzel megmentse az atomalkut.
„Ha az európaiak nem hoznak intézkedéseket a hatvannapos határidőn belül, új lépéseket teszünk” – mondta Harazi az ISNA félhivatalos iráni hírügynökségnek. ”Pozitívan értékelnénk, ha erőforrásokat tennének az Instexbe, és lehetővé tennék a kereskedelmet” – tette hozzá.
Az Instex egy nem dolláralapú kereskedelmi csatorna, amelyet az európai országok hoztak létre, hogy a szankciókat kikerülve üzletelhessenek Iránnal.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready