Bezár!
2020. augusztus 12., szerda, Klára, Letícia, Sugárka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:42 Újra felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét10:14 Lekapcsolták az internetet Fehéroroszországban09:54 A herbálosok csak bekiabálnak, a maffiózók gyújtogatást és megölést ígérnek - a tétlen rendőrök helyett a betyárok védik a hölgyet, aki feltárta a települést sújtó cigánybűnözést09:22 Rendkívül veszélyes bűnözőnél tartottak házkutatást rendőreink: egy vásárban eladott kelta kés volt nála08:50 A Hamász léggömbözött, a zsidók bombáztak08:14 Már be is szerezte Biden a néger nőt, akit követeltek tőle07:45 Minszkben rátámadtak a BBC orosz nyelvű szolgálatának újságíróira07:32 A főemlősök egyedszintű azonosítására képes mesterséges intelligenciát fejlesztettek kínai kutatók06:56 Horvát parancsnoka van a székesfehérvári Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnak22:33 A háztartások mindössze felének van két hónapra tartaléka egy felmérés szerint22:20 Minszk szerint nincs semmi látnivaló a tüntetéseken történtek kapcsán21:54 A britek és a franciák együtt lépnek fel a kajakozó sáskák ellen21:28 Moszkvában sajnos autoriter rendszer van, de Pompeo dolgozik már az ügyön20:57 Kezdődik Erdélyben is? Oláh alapítású vegyespárt színeiben indul Székelyudvarhely polgármestere20:44 Putyin bejelentette az első orosz oltóanyag bejegyzését
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"

Reklám

A konföderációs katonai vezetőkről elnevezett támaszpontok átnevezését szorgalmazta Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője csütörtökön egy kongresszusi bizottsági meghallgatáson.
Milley tábornok hangsúlyozta: annak idején politikai döntés nyomán nevezték el a támaszpontokat a konföderációs időszak és az amerikai polgárháború (1861-1865) katonai vezetőiről, így most is politikai döntést kell hoznia az átkeresztelésükről.
A tábornok megjegyezte: a hadsereget a támaszpontok nevének "megosztó jellege" aggasztja.
Ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy az amerikai hadsereg egyike azon amerikai intézményeknek, ahol a kisebbségek leginkább jelen vannak. Hozzáfűzte, hogy az amerikai szárazföldi hadseregben szolgálatot teljesítők több mint 20 százaléka "afroamerikai", és egyes egységeknél ez az arány a 30 százalékot is meghaladja.
Mark Milley leszögezte, hogy "nagyon komolyan" kell foglalkozni bizonyos jelképekkel: például a konföderációs zászlókkal, a szobrokkal és a katonai támaszpontok neveivel.
A felforgatók által vitatott nevű katonai bázisok az Egyesült Államok déli tagállamaiban vannak, és kivétel nélkül a polgárháború déli csapatai vezetőinek nevét viselik. Az észak-karolinai Fort Bragg például Braxton Bragg tábornokét, aki az elszakadáspárti déliek tábornoka volt, s leginkább arról ismert, hogy 1863-ban nagy vereséget szenvedett Chattanoogánál.
Mark Esper védelmi miniszter már június elején egy nyilatkozatban "nyitottnak" mondta magát a katonai támaszpontok átnevezésére. Donald Trump amerikai elnök ugyanakkor ellenzi ezt, mondván, hogy a támaszpontok a nevükkel együtt immár "az amerikai örökség" részei.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready