A Gázai övezet déli része felett ma reggel műveleti tevékenység közben lezuhant (valószínűleg nem magától – H. J.) egy pilóta nélküli légi jármű – áll az izraeli hadsereg szóvivőjének közleményében. A szóvivő egyben igyekezett megnyugtatni mindenkit: a kémdrón elvesztésével nem szivárog ki biztonságpolitikai szempontból fontos információ. Egy héten belül három drónt veszített az izraeli hadsereg – írja a Má’áriv és az arabic.sputnik.news.com.
Zoom
A Dél-Libanonban lelőtt izraeli kémdróm (fotó: a Hizbulláh haditudósítója)
Amint arról mi is beszámoltunk, tegnap a Hizbulláh sí’ita szervezet katonai szárnya közölte, hogy lelőttek egy izraeli katonai drónt Dél-Libanon felett. Néhány órával később az izraeli hadsereg szóvivője is elismerte a kémdrón elvesztését, hozzátéve, hogy ezúttal sincs ok az aggodalomra, mert a Dél-Libanon felett rutinszerű adatgyűjtést végző légi jármű lelövésével az ellenség nem jut fontos információhoz.
A katonai szóvivő tegnap azt is közölte, hogy a Dél-Libanon felett lelőtt drón éppen műveleti tevékenységet végzett, pontosabban légi felvételeket készített és továbbított Izraelbe.
A Gázai övezetbeli Hánjúnesz városka közelében ma reggel „lezuhant” (valószínűleg a Hamász lőtte le – H. J.) kémdrón az elmúlt napokban már a harmadik pilóta nélkül légi jármű, amelyet elvesztett az izraeli hadsereg, miután a tegnap Dél-Libanon felett, míg egy héttel ezelőtt szintén a Gázai övezet felett lőttek le egy „műveleti tevékenységet” végző izraeli drónt.
H. J. – Kuruc.info