Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:46 Brit kutatók: az első oltási adag is jelentősen csökkenti a fertőződés esélyét07:33 Ismét riasztást adtak ki zsaroló levelek miatt07:15 Védetté nyilvánították a farkast Felvidéken06:54 India is felkerült a brit kormány beutazási tilalmi listájára a legújabb mutáns miatt06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ferenc pápa ’Áli esz-Szisztáni nagyajatolláh vendége volt az iraki En-Nedzsefben

Ferenc pápa ma délelőtt, iraki „békezarándokútjának” második napján meglátogatta ’Áli el-Hoszejni esz-Szisztáni (90) nagyajatolláhot, az iraki sí’iták legtekintélyesebb vallási vezetőjét. A találkozóra En-Nedzsefben, a sí’iták egyik legszentebb városában (itt van eltemetve ’Áli, a negyedik kalifa, Mohamed próféta veje – H. J.) került sor. Pontosabban, a nagyajatolláh en-nedzsefi otthonában. A közel egyórás vizit zárt ajtók mögött, csak a tolmács jelenlétében zajlott le. Ferenc pápa En-Nedzsefből a dél-mezopotámiai Ur, a bibliai Ur-Kászdim városába utazott – írja a parstoday.com hírportál.
Zoom
Áli Esz-Szisztáni és Ferenc pápa találkozója En-Nedzsefben (fotó: parstoday.com)
Esz-Szisztáni iraki nagyajatolláh a megbeszélés folyamán hangsúlyozta, hogy Irak keresztény polgárai – akárcsak a más vallású irakiak – biztonságban és békében élhetnek, és érvényesíthetik az alapvető törvényes jogaikat. A sí’ita vallási vezető megemlítette, hogy az iraki vallási vezetőség az elmúlt években védelmezte a keresztényeket és más üldözötteket az iszlamista terroristák bűncselekményeitől.
 

 
’Áli esz-Szisztáni a szentatyának megemlítette, hogy a közel-keleti régióban sok helyütt igazságtalanság, elnyomás, nyomor, üldözés, háború, erőszak és gazdasági szankciók keserítik az emberek életét, sok népet pedig elűznek, ami kiváltképp érvényes a megszállt területeken élő palesztinokra.  
Ferenc pápa a megbeszélés folyamán megköszönte vendéglátójának, amiért védelmezte az üldözötteket és a legelesettebbeket, s ezzel hitet tett az élet szentsége mellett, s bizonyította az iraki nép egységének fontosságát.
A találkozó után Esz-Szisztáni hivatala közölte, hogy a nagyajatolláh megköszönte a római pápának, hogy ellátogatott a sí’iták szent városába, En-Nedzsefbe. Az 1930-ban, az iráni Meshedben született, de a 20-as éveitől kezdve Irakban élő Esz- Szisztáni a családfáját visszavezeti egészen Huszejnig, ’Áli, a negyedik kalifa és Fátimá, Mohamed próféta lányának fiáig.
Ferenc pápa En-Nedzsef városából a dél-mezopotámiai Ur városába utazott.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready