A német Lufthansa légitársaság felsővezetői pozíciót hoz létre az antiszemitizmus és a diszkrimináció elleni küzdelem érdekében, miután májusban több mint száz láthatóan zsidó utast kizártak egy járatról - örömködik a Neokohn.
A német légitársaság azt is megerősítette, hogy átveszi az antiszemitizmus nemzetközi holokauszt-emlékszövetség (IHRA) definícióját, amelyet a német kormány 2017-ben hagyott jóvá.
Zoom
Ábrahám Barnabás kollégánk májusban így tippelt, és csodák csodájára igaza lett: "Érdekes összecsapásnak lehettünk szemtanúi, de vajon melyik nagyágyú kerekedik felül? A Covid-19 nyomán kialakult maszkfétis, vagy a kiválasztott nép? Én az utóbbira rakom a tétet."
A májusi incidens kapcsán a légitársaság által megrendelt független vizsgálat megállapította, hogy nem volt bizonyíték intézményes antiszemitizmusra, még azután sem, hogy a Lufthansa egyik alkalmazottját filmre vették, amint azt mondja: „[a] zsidó emberek voltak a rendetlenség, akik a problémákat okozták” - értetlenekdik a slomóista lap.
 
 
(Persze amikor az összes orosz állampolgárt akarják huzamosabb időre kitiltani nyugati országokból a zsidó humoristák vagy a nagy európéerek, focimeccsen szektorokat zárnak be, az jóféle kollektív büntetés, a konkrét szemita balhé után néhány járattal csúszni nagyobb holokauszt ugyebár - a szerk.)
Május 4-én több mint száz, láthatóan zsidó származású embert tiltottak le egy járatról a légitársaság munkatársai és fegyveres rendőrök, miután egy korábbi, New Yorkból Frankfurtba tartó járaton néhány zsidó utas megtagadta az arcmaszk viselését.
A csoport egy chászid rabbi emlékére szervezett éves zarándoklatra tartott Budapestre, és az utasok azt állították, hogy a Lufthansa frankfurti repülőtéren dolgozó munkatársai intézkedtek, hogy minden láthatóan zsidónak tűnő utast kizárjanak a csatlakozó járatra való felszállásból - hangsúlyozza az ajvékhoz vezető vádat a fajilag érintett portál.
A Jewish Telegraphic Agency (JTA) birtokába jutott, a nagyobb amerikai zsidó szervezetek elnökeinek konferenciájához intézett július 22-i levelében Jens Ritter, a Lufthansa vezérigazgatója azt mondta, hogy a légitársaság belső munkacsoportja, amely az incidenst vizsgálta, elismerte, hogy a személyzet néhány tagja „érzéketlen és szakszerűtlen” volt, de a jelentés megállapította: „Az alapos vizsgálat nem tárt fel antiszemita érzelmeket, előítéleteket vagy előre megfontolt magatartást a Lufthansa képviselői részéről”.
Ritter a továbbiakban „a pontatlan kommunikáció, a félreértelmezések és a nem szándékos tévedések szerencsétlen láncolatát” okolta, és megjegyezte, hogy „több ortodox zsidó utas”, akik nem tartották be a maszkviselésre vonatkozó előírásokat, „feszült helyzetet teremtett”, és „több bejelentést” váltott ki a kapitányból.
Az incidens és a jelentés hatására Ritter ígéretet tett arra, hogy új felsővezetői pozíciót hoz létre „a diszkrimináció és az antiszemitizmus megelőzésére”, új képzési elemet hoz létre a személyzet antiszemitizmus témakörében, és elfogadja az IHRA definícióját.
Ritter azt írta: „A Lufthansa mélységesen sajnálja a beszállás megtagadását és az utasainkra gyakorolt hatását”.
A Lufthansa a májusi incidenst követő közleményében azt írta, hogy „sajnálja a körülményeket, amelyek miatt az érintett utasokat kizárták a járatról”, és elnézést kért „nemcsak a kellemetlenségekért, hanem az okozott sérelemért és a személyes hatásért is”.