3000-5000 kilogrammos szárnyasbombákat készül bevetni Ukrajna ellen Oroszország – állítja Telegram-csatornáján az egyik legnépszerűbb orosz háborús tudósító, Alekszander Szladkov.
Szladkov azt írja, hogy a Javelinek, drónok és Abrams tankok nem fogják eldönteni a háborút, Oroszország új fegyverei viszont "halálos tisztítótüzet" zúdítanak majd Ukrajnára.
"Hamarosan 3000-5000 kilogrammos bombákat fogunk ledobni mélyen az ellenséges vonalak mögé. Most 5-7, később 30-40 bombázó támad majd velük egyszerre” – írja.
Szladkov szerint az ukrán légvédelem teljesen képtelen lesz majd a támadások kivédésére, az egyetlen olyan eszközt, amely mégis képes lenne erre, az amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszert pedig úgysem fogják a frontvonalra vinni.
A szárnyas bombák, melyekről Szladkov beszél, lényegében az amerikai JDAM-rendszerek másolatai: eddig nem bizonyultak túl hatékonynak. Ugyanakkor érdemes megjegyezni: az Ukrajnának adott, amerikai JDAM-ek sem teljesítenek túl jól a háborúban, mivel az orosz elektronikus harcászati rendszerek folyamatosan zavarják a célkereső rendszerüket, írja a Portfólió.