Mellkasi sérüléseket szenvedett, kúszva menekült az a férfi, akit gumilövedékes fegyverrel lőttek mellkason még szerda este.
A lövés a Fradi korábbi biztonsági főnöke, Szabó "Szőke" Ferenc otthonában dördült el, a golyó pedig F. Pált találta el. F. Pál lett az utódja "Sz. Ferencnek", ezért nem szívlelték egymást. Korábban jó kapcsolatot ápoltak, viszonyuk baráti volt egészen "Szőke Feri" kirúgásáig.
Zoom
Barátai meglátogatták betegágyánál a bekötött mellkasú F. Pált
A korábban gyilkosságért elítélt Szabó "Szőke" Ferenc, Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató bizalmasa maga hívta meg otthonába a később mellkason lőtt férfit. Legalábbis ezt állítja a sérült, aki nem számított a támadásra. Miután közelről egy gumilövedékes fegyverrel lelőtték, kivonszolta magát a XVIII. kerületi ház mellett parkoló autójába, és értesítette a hatóságokat.
Szerda este nyolc óra előtt egy benzinkútnál találkozott egymással Szabó "Szőke" Ferenc és utódja, F. Pál, innen elhajtottak Sz. lakásához. Eddig a pillanatig békében telt a spontán találkozó. Ezután elsült egy gumilövedékes pisztoly, s a lövedék F. testébe fúródott. Éppen a szíve alatt pár centiméterrel hatolt be a golyó.
Zoom
Szabó "Szőke" Ferenc Kubatov bizalmasa
– A rendőrség kihallgatta a sértettet és a lakásban a bűncselekmény idején tartózkodó másik két személyt is. A vallomások komoly ellentmondásokat tartalmaznak, amelyeket a felderítés során megpróbálunk feloldani – mondta el a Blikk hatósági forrása, aki hozzátette: "Sz. Ferencet" nem tartóztatták le, és nem is gyanúsították meg eddig.
A rendőrök a lövés után negyedórával megérkeztek, majd késő estig helyszíneltek. A sérültet mentő vitte kórházba, ahol megműtötték. Tegnap már fogadhatott látogatókat, valószínűleg néhány napon belül hazatérhet.
Meg nem erősített hírek szerint Szőke Feri barátnőjét, L. Alexandrát elvitte egy rendőrautó.
– 2015. október 21-én 20 óra 26 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Budapesten a XVIII., Bója utcában hangoskodás és dulakodás van. A BRFK XVIII. kerületi rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 42 éves budapesti lakossal szemben – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
(Blikk nyomán)
Frissítés: Jobbik: ez a Fidesz valódi erkölcsisége
„Két hét alatt rendet teszünk” – mondta Pintér Sándor, a Fidesz-kormány belügyminisztere 2010-ben. Azóta sokszor 2 hét telt el és nem lett rend. Nehéz is úgy rendet tenni, ha közben a Fidesz prominensei bűnözőkkel, bűnözői csoportokkal dolgoznak együtt - írja közleményében a Jobbik. Alább a folytatás.
Az elmúlt időszakban több hír is szólt arról, hogy Kubatov Gábor, a Fradi elnöke kétes hírű és kétes ügyekbe keveredett embereket alkalmaz a Ferencvárosnál. Sajtóhírek szerint az FTC-nél alkalmazott emberek részesei voltak többek között egy baktalórántházai bandaháborúnak és a Nagyvárad téri lövöldözésnek is.
Legutóbb ismét verekedés és lövöldözés volt a főváros XVIII. kerületében, amelynek résztvevői Sz. Ferenc és F. Pál, a Kubatov által irányított Fradi volt és jelenlegi alkalmazottjai. Egyikőjük az az Sz. Ferenc aki nemrég a Fidesz-székház védelménél is tevékeny szerepet vállalt. Ő akkor azt mondta, hogy „a Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat, ebben a nehéz helyzetben is támogassam”.
Sz. Ferenc főnöke, Kubatov Gábor nemcsak a Fradi elnöke, hanem a Fidesz pártigazgatója és a Fidesz alelnökaspiránsa is. Ez a Fidesz valódi arca, ez a Fidesz valódi erkölcsisége.
2. frissítés: Szabó "Szőke" Feri azt állítja, nem ismerte fel korábbi barátját
Szabó "Szőke" Feri egy kihallgatási jegyzőkönyv szerint nem ismerte fel a támadóját, akit meglőtt. Micsoda meglepetés érhette, miután kiderült, hogy a meglőtt személy nem más, mint a szintén a Fradi Security-hez köthető Fölgye Pál. Az a Fölgye Pál, aki munkatársa és barátja volt. Vajon az ügy Kubatovhoz vezető szálai miatt nem forszírozta ezt a lényeges körülményt a nyomozó, vagy mindig ilyen trehány munkát végeznek a nyomozóhatóság munkatársai?
Zoom
A vallomás
Zoom
Szőke és Fölgye - Ilyen barátok mellett tényleg nincs szükség ellenségekre
Zoom
Ez is egyfajta vallomás, az biztos, hogy hihetőbb
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: