2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

Néhány napja még Olaszországban korzózott a nizzai fejlevagdosó

A nizzai merénylet elkövetője a tette előtt néhány nappal még Olaszországban tartózkodott az olasz sajtó szombaton közölt értesülései szerint.
Az újságok, amelyek Lampedusától Nizzáig követik Brahim Ausszaui útvonalát, azt írták, hogy a 21 éves tunéziai férfi az október 29-én elkövetett merénylet előtt egy héttel még biztosan Olaszországban tartózkodott.
Ausszaui szeptember 20-án érkezett meg Lampedusa szigetére egy tunéziai migránsokkal teli hajóval. A merénylet előtti napon, október 28-án már Nizzában volt. Rokonai az al-Arabíja televíziónak adott interjúban elmondták, hogy azon a napon Brahim Ausszaui Nizzából, éppen a merénylet helyszínéről, a Notre-Dame-bazilikától hívta fel az anyját.
Megérkezése után a férfi Lampedusa szigetén néhány napot a helyi migránsközpontban töltött, majd két hétre a Rhapsody karanténhajón helyezték el további majdnem nyolcszáz személlyel. Októberben átszállították a dél-olaszországi Bari migránsközpontjába, ahol azonosították, majd október 9-én elengedték kiutasítási papírral. Hét napja volt, hogy elhagyja Olaszországot, de nyoma veszett.
A vele érkező és még olasz migránstáborban levő tunéziaiak úgy emlékeztek rá vissza, hogy állandóan telefonált, és Franciaországba akart menni. Az egyik, Nizzában nála talált telefonkártyát Bariban vásárolta meg. Az ügyészség vizsgálatot indított Brahim Asszaui olaszországi kapcsolatainak felderítésére.
Bariból a férfi Szicíliába ment, ahol a Trapani melletti Alcamo városában egy ismerősénél szállt meg tizenkét napig. Itt a terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos) szombatra virradó éjszaka házkutatást tartott, és hosszan kihallgatta a férfit, akinél Brahim Asszaui megszállt. A nizzai merénylő Alcamóban még egy olívabogyó-szüreten is dolgozott.
A feltételezések szerint az olasz-francia határig vezető utat autóval vagy vonattal tette meg Olaszországban tartózkodó személyek segítségével. A határt Ventimigliában vagy Mentonéban léphette át.
Sajtóinformációk szerint az iskolából kimaradt, alkalmi munkákból élő fiatalember korábban drog- és alkoholfüggő volt, 2016-ban egy vitában késsel támadt valakire. Két évvel ezelőtt vallásos mohamedán lett, rendszeresen imádkozott.
A Corriere della Sera című napilap beszámolója szerint az olasz regisztrációs központokba érkező illegális bevándorlókat, ha büntetlen előéletűeknek bizonyulnak, nem veszik őrizetbe és nem helyezik kiutasítási táborba. Azonosításuk után egy kiutasítást elrendelő papírral szabadon mozoghatnak. Korábban Luciana Lamorgese belügyminiszter hangoztatta, hogy Brahim Asszaui teljesen ismeretlen volt a titkosszolgálatok előtt, semmilyen jelzés nem érkezett a tunéziai hatóságok részéről sem, ezért engedték el.
Legalább 600 ezer potenciális fejvagdosónak "veszett nyoma"
A Corriere hangsúlyozta, annak következtében, hogy hagyják szabadon mozogni a kiutasított illegális bevándorlókat, az utóbbi hét évben legalább 600 ezer személynek "veszett nyoma", és ez a gyakorlat egyetlen kormány vagy belügyminiszter alatt sem változott 2013 óta - tette hozzá az újság.
Az Il Giornale emlékeztetett, hogy tucatnyi terrorista járta már be Brahim Asszaui útvonalát a délolasz partokra való megérkezéstől az európai nagyvárosokban elkövetett merényletekig. Köztük volt a 2016-os karácsonyi berlini merényletről ismert tunéziai Anis Amri, a 2017-ben Marseille-ben késelő, szintén tunéziai Ahmed Hanachi, a nizzai kamionos merénylő, a tunéziai Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, valamint a 2017. júniusi londoni merénylet egyik elkövetője, Youssef Zaghba.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready