A magukat szíriainak mondó "menekültek" egy sátortáborban laknak Karintiában, és eszük ágában sincs elköltözni onnan. Ezt legkésőbb péntekig meg kellett volna tenniük, de nehogy már az történjen, amit az az ország akar, ahova hívatlanul betették a lábukat...
Zoom
Az első bevándorlókat még ma át kellett volna vinni Bősre. Az APA hírügynökség szerint 42 emberről lett volna szó, akik a karintiai Krumpendorfban laknak egy sátortáborban. A hírügynökség Matthias Köchl helyi képviselőre hivatkozott, aki azt állította, hogy a "menekültek" csütörtökön, de legkésőbb pénteken elhagyják a tábort.
Végül a terveket megváltoztatták, a "szírek" ugyanis nem akartak "Szlovákiába" menni.
Zoom
Ide várja őket Fico - nem így a helyi magyarság
"Amikor megtudták, hogy Szlovákiába kell menniük, kétségbeestek" – szomorkodott Köchl, aki szerint a "menekültek" Krumpendorfban "integrálódtak, és németül kezdtek tanulni".
Hogy mi lesz a továbbiakban, azt még senki nem tudja. A jövevények nem maradhatnak a sátrakban a hónap végéig, de csak azért, mert nincsenek fűtve.
Robert Kalinák belügyminiszter szerint Bősre 500 "menekült" várható, akiknek még augusztusban meg kellett volna érkezniük.
(Aktuality - Bumm nyomán)
Az persze senkit nem érdekel, hogy a magyarok sem kérnek belőlük: