A megújult Vona7-ben Stumpf András, a Mandiner főmunkatársa kérdezi a Jobbik elnökét, egyebek mellett Hitler-dicsőítésről, masszív antiszemita gondolathalmazokról és más kedvelt liberális témákról, és előkerül a buzifelvonulás (liberális nyelven: "a Pride") betiltásának kérdése is.

Hat és fél évvel ezelőtt Király Andrásnak még le kellett mondania szóvivői posztjáról ezen fényképek miatt

Emlékeztetőül az eddigi jobbikos megnyilatkozások a témában az elmúlt pár évből:
A legfrissebb álláspont pedig:
- Ha csak egy dolgot tilthatna be, ha esetleg kormányra kerül (...), az a Pride lenne, vagy pedig a burka- és a nikáb, hidzsábviselés? (...) Ha egyiket sem tiltaná be, az is válasz, persze.
- Kell mindenképpen választanom? (...) Nem biztos, hogy betitanám, de az, amit mindenképpen tiltanék, az a közszeméremsértés. Tehát én azt gondolom, hogy ha valaki a homoszexualitását meg akarja élni, akár még büszke is akar lenni rá, szíve joga. De az, amikor Budapest fővárosában, szívében közszeméremsértő, nyíltan provokatív tevékenység zajlik... (Stumpf közbeszól, majd a burkáról beszélgetnek, aztán visszatérnek rá:) A Pride kapcsán pedig, hogyha közszeméremsértés történik, vagy bármi olyan, ami a Btk. hatályát már kimeríti, akkor nagyon szigorúan büntetném.
Alább tekinthető meg a teljes műsor:
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: