Mindenki kedvenc egeres stúdiója nem igazán kapkodja el a Jégvarázs 2 elkészítését, elvégre egy milliárdos üzletről nem szó, amit nem szabad csak úgy összecsapni. Sőt – egyes pletykák szerint felmerültek a történettel és a főszereplő karakterrel kapcsolatban olyan kérdések, amelyeket érdemes tényleg alaposan megrágni, mielőtt megszületik rájuk a válasz írja a Mafab A Disney végre bevállalja, hogy Elsa meleg? mesés című cikkében. Egyelőre csak pletykáról van szó, de túl sok a jel és túl erős a deviánsok kampánya, ez utóbbi és az idézetthez hasonló irományok már önmagukban mutatják, hogy nagy a baj... Alább a cikk melegező negédes és nagyon XXI. századi folytatása.
Zoom
Az egyik ilyen kérdés például az, hogy Elsa leszbikus-e, és ha igen, akkor ezt hogyan tegyék egyértelművé a történetben (illetve hogy van-e erre szükség). Egy meg nem erősített forrás – aminek hivatalosan semmi köze a Disney-hez vagy a produkcióhoz – ugyanis a Jégvarázs folytatásából már egyértelműen ki fog derülni, hogy Elsa a nőkhöz vonzódik.
Elképzelhető, hogy ennek rengeteg rajongó örülni fog, hiszen nemrég igen nagy hullámokat verő internetes kampány folyt annak érdekében, hogy Elsa barátnőt kapjon, mert sokan úgy érezték már az első rész kapcsán is, hogy a karakter meleg – márpedig egy Disney-hercegnő mindenképpen megérdemli, hogy társat találjon. Vagyis: nagyon sokan szeretnék széles vásznon, nagyközönség előtt, egy Disney-filmben látni azt, ahogy egy leszbikus szerelem megjelenik. (Nem vicc, tényleg megy érte a kampány Twitteren - a szerk.)
A pletykához jó alapnak jön, hogy a film stábja nemrég egészült ki Evan Rachel Wooddal, aki közismerten az LMBTQ közösség egyik szószólója és nyilvános támogatója. Hogy pontosan milyen szerepet játszik majd a készülő alkotásban a színésznő, még nem tudni – talán lehet, hogy épp Elsa barátnőjét?
Ha az alkotók meglépik ezt, akkor biztos, hogy azzal történelmet írnak, ugyanis nem nagyon volt még rá példa, hogy egy gyerekeknek szánt Disney-alkotásban nyíltan és egyértelműen jelenjen meg egy meleg kapcsolat.
A film 2019 novemberében kerül majd a mozikba, addig csak találgathatunk.
Kapcsolódó: