Újabb vasárnap, tehát bizonyára kedves olvasóink egy jelentős része tudja, már ez mit jelent. Újabb toplistát. Ezúttal egy vegyes listát állítottam össze, melyben lesz magyar és külföldi vonatkozás egyaránt. Lássuk hát!
3. A múlt héten beszámoltam róla, hogy a YouTube nevű sztálinista videómegosztó oldal törölte Gyurcsány Ferenc csatornáját, amelyet azóta végül már visszakapott. A volt miniszterelnök színpadias videóban emlékezett meg az esetről, ahol állítólag két kamufelhasználó jelentette fel valótlan plagizálásért. Ennél azonban jóval fontosabb, hogy Gyurcsány, mivel saját bőrén tapasztalta meg, milyen érzés letiltva lenni, "párbeszédet szeretne kialakítani" a közösségi média képviselőivel, mert úgy gondolja, hogy például egy YouTube nem dönthet egyedül arról, hogy "mi és mi nem jó". Na! Azért csak haladunk előre, ha araszolva is! Milyen empatikus lett hirtelen a DK-s vezér, miután kerek 1 napra megízlelte azt, amitől mi évek óta szenvedünk. A tárgyalások során én majd azt kérném Gyurcsánytól (úgysem jut el idáig soha), hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás értelmében a Facebook helyezze vissza a Kuruc.info megoszthatóságát és elérhetőségét a közösségi oldalra, amit annak idején még a TEV volt kedves, és letiltatott. Köszi, Feri!
Zoom
Inkább örülne annak, hogy itt tanulhat, ha már több évtizedes irritáló nyomásgyakorlás után elérték (kép: Daily Mail-videó)
2. Pár évtizede még egyetemre sem járhattak, most már zavarják őket a fehérek. Legalábbis ezt a fekete rasszista tanulót egy virginiai egyetemen biztosan. A forradalom persze felfalja saját gyermekét, tehát "nincs is itt különösebb látnivaló", de hát azért na...Beszédes, hogy a "túl sok itt a fehér vádra" az egyetemtől csak egy vérszegény válasz jutott, míg, ha például szerény személyem jelezte volna rossz komfortérzetét a túl sok néger miatt, valószínűleg már éppen a környékbeli egyetemek névsorát listáznám, hogy új helyet találjak magamnak. Természetesen egyre szélesebb körökben tudják, a feketék jelentős hányada miképp vélekedik a fehérekről. Őket valahogy nem sikerült beoltani ezzel a mindenki egyenlő multikulti maszlaggal. Csak szerintük ők a különbek nálunk. Hát, rosszul gondolják.
1. Pénteken volt a "szerelmesek napja", amelyről természetesen Donáth Annának is fontos volt megemlékeznie. Most nem boncolgatva a nap nyugati hátterét, a Momentumnál valószínűleg létezhet valami "jelesnap- és ünnepnapkommandó", amely átértelmezi, vagy legalábbis "haladó tartalommal" tölti meg az ominózus eseményeket. Fekete-Győr András karácsonyértelmezéséről Lantos János kollégám annak idején részletesen beszámolt, a Valentin-napi epizód ezek szerint rám hárul. Donáth Facebook-oldalbejegyzéséből megtudhatjuk, hogy a "szerelem nem csak a Fidesz által előírt keretek közt létezik", s azt is, hogy " Ez a nap nem csak a hagyományos házasságban élő párok ünnepe." Nem igazán tudom, hogy Donáth Anna mit ért a "Fidesz által előírt kereteken", de annyi bizonyos, hogy az általa lebontani kívánt hagyományos berendezkedést nem a Fidesz találta ki, hanem az anyatermészet és a normalitás, amely történelmi koroktól és trendektől teljesen független és időt állóbb is azoknál. Én egyébként személy szerint a Valentin-nap létjogosultságával is bajban vagyok (nem támadom nyíltan az ünnepet, de nem is jelent számomra túl sokat), de annyi biztos, hogy a Momentum által megálmodott univerzális verzióból biztosan nem kérek. "A mi politikánk szabadságot és szerelmet jelent. Nem írjuk elő, kit és hogyan szeress. A legfontosabb célunk az, hogy a lehető legboldogabb legyen a lehető legtöbb ember" – reklámozza magukat Donáth. Ez a gondolatmenet már olyan szinten beleavatkozik egy ünnepbe, hogy már nekem kellemetlen, attól függetlenül, hogy jelent-e számomra maga az ünnepnap valamit vagy sem. Ez a morális szempontból is megkérdőjelezhető gátlástalan önreklám pedig azért különösen "érdekes", mert pontosan a Momentum az, amely a jobboldalt ekézi, hogy "diktatórikusan beleszólnak az emberek életébe". Az ünnepek ilyen nyíltan való átpolitizálása persze simán belefér a Momentum kereteibe, és Nyugat-Európában bizonyára nagy népszerűségnek örvendett volna a véleményük (lévén ott a Valentin-nap is "elterjedtebb"). Már látom magam előtt a Momentum-lufik és tollak "Valentin-napi limitált kiadását", ahol a lila színt pár hétig szívecskékre és természetesen a szivárvány színeire cserélik. Remélem, csak egy rossz elképzelés marad. Donáth egyébként feltűnően jóban van Magiddal. Talán együtt töltötték a Valentin-napot is?
Zoom
Anna inkább jobban járt volna, ha csak szimplán elmennek vacsorázni a párjával (vagy Magiddal). Addig sem traktálná a társadalmat a Momentum gondolataival (fotó: Donáth Anna Fb-oldala)
Az e heti termést ezúton is köszönöm a már bejáratott e-mail címre. Ezeket természetesen továbbra is várom a hetiprogresszio@protonmail.com elérhetőségen.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info