Bezár!
2021. április 14., szerda, Tibor, Tiborc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Az amerikai hírszerzés csúcsvezetője a Kína jelentette "példátlan" fenyegetésre figyelmeztetett22:23 Ausztria is szívesen látná Bident és Putyint22:08 Mire jó a védettségi igazolvány? - Itt a Belügyminisztérium "válasza"21:53 Biden bejelentette az afganisztáni kivonulást21:39 Pakisztán betiltja a Franciaország ellen tüntető radikális iszlamista mozgalmat21:15 VIMOSZ: a vendéglátóhelyek készülnek a teraszok nyitására20:40 Előválasztási kódexet fogadtak el a moslékpártok: nem fogják firtatni egymás "nemi identitását" (!) és szexuális orientációját20:30 Több ország felfüggesztette a Johnson & Johnson-vakcina használatára vonatkozó terveit20:22 Ön szeretne cigány bandaháborút a környékére?20:02 Emberöléssel vádolják a szökni akaró négert véletlenül meglövő amerikai rendőrt19:52 Állambiztonsági törvényszék elé állítják a jordániai király ellen összeesküvőket19:36 A börtönből telefonálgatott és csalt ki csaknem kétmillió forintot egy bűnöző19:09 Lengyel egyházi szakértők: erkölcsileg kifogásolhatók az AstraZeneca és a Johnson&Johnson oltóanyagai18:57 Őstörténeti időrend (x)18:54 Késsel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót Kőbányán
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

A kereszténygyalázásnak nincs következménye, két másik vallás esetében már más a helyzet

Reklám

Nemrégiben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége különdíjjal jutalmazta a Népszava keresztényellenes karikatúráját, nem sokkal később pedig már a Momentum elnökségi tagja, Buzinkay György gúnyolódott a keresztények szent helyén. Portálunk Szász Pétert, a Depositum katolikus hitvédelmi oldal főszerkesztőjét (www.depositum.hu), a többi között a Hír TV Credo c. vallási témákkal foglalkozó műsorának visszatérő vendégét kérdezte a jelenségről.
Zoom
Szász Péter, a Depositum főszerkesztője
Kérdésünkre, miszerint miért gúnyolódnak rendszerint keresztény vallási tartalmakon, elmondta, itt rögvest találó idézni Peter Viereck újságírót, aki úgy fogalmazott – utalva a New York Timesra és a hozzá hasonló sajtótermékekre –, hogy „a katolikusellenesség a liberálisok antiszemitizmusa”.
– Elkeserítő tény, hogy az ilyen és ehhez hasonló jellegű megnyilvánulások ellen nem, vagy nem kellő eréllyel áll ki a hivatalos egyházi nomenklatúra. Általános kimagyarázásként ilyenkor elhangzik, hogy „ha kiállunk, igazoljuk a bigottság és fanatizmus bélyegét, és csak reklámot csinálunk neki”. Magyarán átengedik a terepet, a tematizálást a keresztényellenes erőknek, leteszik a fegyvert, abban reménykedve, hátha nem géppuskázzák le őket, hanem meghívják őket teázni, dialogizálni. Az üdvözítő is „dialogizált” a Sátánnal, de háromszor határozott „Nem!”-et mondott neki. Nem véletlen, hogy az általános nyugati keresztelési szertartásrendben – nemcsak a római katolikusban, hanem az evangélikusban és reformátusban is – háromszor kell nemet mondani a sátánnak, és háromszor igent az Istennek. Ez egyáltalán nem célravezető. Sajnos a laikusok is a lehető legkevesebbszer lépnek fel az ilyen megnyilvánulások ellen, tisztelet a kivételnek. A fellépések többsége is kimerül különféle petíciók megfogalmazásában és aláírásgyűjtési akciókban, ami csak önerősítő tréning, és a legtöbbször hatástalan. Direkt és tömeges akció pedig nincs – mutatott rá Szász.
Kifejtette, hogy ennek oka az, hogy a kereszténység is liberalizálódott.
– Egyfajta alanyi kegyességgé csonkult, ahol egyénileg kell „hitelesnek” – jámbornak és erkölcsileg makulátlannak lennie –, míg a „társadalmi” küldetése maximum a hajléktalanoknak nyújtott ételosztásban merül ki. „Erkölcsös magánember, közömbös közember” – a liberális klasszikus definíciója. Pont fordítva. Erre példa az, hogy lehet, hogy a londoni pakisztáni taxis nem él makulátlanul muszlim életet – alkoholt iszik, drogozik, vagy házasságot tör –, de ha a hitét támadás éri, előkapja a kesztyűtartóból a revolvert. Betyárbecsület. Bűnös ember vagyok, ezért szorulok rá a megtestesült Isten igazságosságára, és ezért az életemet adom engesztelésül. A mexikói és spanyolhoni szabadkőműves, bolsevista és anarchista vallásüldözés idején ez a férfias hősiesség mentette meg a hitet és az Egyházat, nem a behódolás. Ez az oka annak, hogy Európában a kereszténygyalázásnak nincs következménye. Kihunyt a hit lángja. Ha más vallással szemben történik ez, egészen más a helyzet. Itt elsősorban két vallást lehet megnevezni. Ha a zsidó vallás az érintett, akkor ennek az esetek döntő többségében a tömegmédia által és bírósági úton történik kíméletlen ellencsapása kőkemény lobbiszervezetek segítségével, melynek vége Canossa-járás, súlyos pénzbírság, vagy börtönbüntetés. Ha pedig iszlámellenesség történik, akkor a hitgyalázó újságírók, ahogy a Charlie Hebdo esetében, az életükkel fizetnek – fejtette ki.
Zoom
Díjazta a hitközség
Felvetésünkre, miszerint, éppen a Mi Hazánk fogalmazta meg azt a véleményt, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetségének lépése teljesen összhangban áll a Charlie Hebdo szellemiségével, teljesen egyetértett a radikális párttal, úgy foglalta össze: ez 100 százalékig így van, aki tagadja, annak a valóság kiszúrja a szemét. Megkérdeztük Momentum politikusának „viccelődéséről” is, illetve, hogy mindezek elszórt esetek, vagy pedig sokkal inkább tendenciáról beszélhetünk Magyarországon is.
– Ez egy nagyon régi tendencia, elég, ha a Galilei-kör ügyködéséig visszatekintünk… Tulajdonképpen az SZDSZ szuperbruttósításával állunk szemben, aminek egyik áttéte a Momentum. Ugyanarról a kereszténygyűlölő liberális szellemi körről és annak csahosairól van szó, akik csak az alkalmat keresik arra, hogy valamiféleképpen kiélhessék nemzedékeken átívelő krisztusgyalázásukat. Magyarán szólva, akik állandóan a gyűlölettel vádolnak minket, azok a legnagyobb gyűlöletkeltők. A magyar nemzet önazonosságának, így műveltségének, történelmének, állameszméjének szerves és elválaszthatatlan részét képező kereszténységet támadják az elpusztítás szándékával. Ezért nincs, és nem is lehet alku velük. Éljen Krisztus király! – zárta gondolatait.
L. J. – Kuruc.info
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready