Folytatódik a Heti progresszió című rovatunk egy furcsa Facebook-bejegyzéssel, egy újabb lelkes Pride-támogató ruházati márkával és egy még furcsább németországi mecsettel. Olvasóink beküldött anyagait ezúton is köszönöm, a hetiprogresszio@protonmail.com továbbra is üzemel és igyekszem minden releváns küldeményt beleilleszteni a rovatba. Harcra fel!
3. Az egyre forróbb nyarak sok mindent átrajzolnak az emberiség életében, nincs ez máshogy a gazdasági szektorral sem. Az olvasónk által beküldött képanyag is bizonyítja, hogy vannak, akik egészen alternatív módon közelítik meg a kérdést, és egy-egy népcsoportot hoznak ki „győztesnek” a forró nyári napokon végzett „munkaversenyben”. Megállapításai többé már nem a „dolgozó népet” hozzák előtérbe, hanem egy olyan közeget, amely jelentős része, pont, hogy nem a munkakedvéről híres. Illetőnk a nem fizikai munkásokról kialakított jellemrajza elég érdekes és egyoldalú, habár biztosan vannak olyan felsővezetők, akik tényleg ezt csinálják a „munkaidejükben”.
Az öntudatos cigány munkásra aztán némi helyesírási képzés ráférne, az ok-okozati összefüggések mélyebb feltárásáról nem is beszélve, de őszintén szólva ez inkább utópista elképzelés, semmint realitás.
Köszönjük a megmosolyogtató képet olvasónknak!
Zoom
Marx elbújhat eme okfejtés mögött (fotó: olvasónktól)
2. A nem éppen olcsóságáról híres Michael Kors is „megmutatta büszkeségét”, és egy „forró nyári kollekciót” dobott piacra az egyre erősebben nyomuló LMBTQ-lobbi tiszteletére.
A megvásárolt termékekből befolyó pénzösszeg 100%-át egy LMBTQ-közösséget támogató szervezet, az OutRight Action International részére adományozzák, akik „emberi jogi egyesület” címszóval futnak.
Zoom
Szia, Uram! Michael Kors Pride-táska 108 ezerért érdekel? (forrás: michaelkors.eu)
A kollekció legdrágább darabja egy limitált kiadású Pride-óra, melyet potom 599 euróért vesztegetnek a divatcégnél. Igazán kihagyhatatlan ajánlat.
Zoom
Duplán haladó! Pride-bizsuk és internacionális szerelem (forrás: ua.)
Érdekesség, hogy a kollekció Európa egyes országaiban sem teljesen ugyanolyan. Az előbb említett óra például a finneknél elérhető, de a magyar aloldalon már nem. Van viszont 18 ezer forintért pride-os halászsapka, vagy mi, amelyen elől egy szivárványos Michael Kors-logó található. Hasonlóan „jó vétel”, mint az óra.
1. Noha június számít a „hivatalos Pride-hónapnak”, lassan inkább „Pride-évekről” beszélhetünk, a kampány ugyanis júliusban sem tér pihenőre. Berlinben sincs ez máshogy, ahol az év legmelegebb hónapjában két Pride-rendezvényt is tartanak.
A muszlimok jelentős része nem a homoszexuális lobbi támogatásáról híres, de egy berlini mecset ezúttal más útra lépett, és szivárványszínű zászlót tűzött ki az LMBTQ támogatásának céljából.
Az Ibn Rushd-Goethe mecsetre július 1-jén, ima előtt tűzték ki a zászlót az érdeklődők és a berlini kulturális szenátor jelenlétében.
Zoom
A furcsa csapat (forrás: Ibn Rushd-Goethe mecset Facebook-oldal)
Németország egyetlen liberális mecsetét 2017-ben alapították. Tiltják az arc eltakarását, együtt imádkozhatnak férfiak és nők, de „biztonságos teret kívánnak nyújtani a másságukban különböző emberek számára is”, ahogy az egyik imámjuk fogalmaz.
Ezúttal ennyi fért bele a Heti progresszió aktuális részébe, hamarosan ismét jelentkezünk az újabb adag hírcsokorral.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info