A január 27-i nemzetközi holokauszt-emléknapot ez évben január 25-én ünneplik hivatalosan az Európai Parlamentben. Az esemény helyszíne az EP-nek helyet adó épület Jehudi Menuhin Terme lesz, ahol megjelennek majd az EU törvényhozó testületének tagjai is.


Schmidt Máriával és Balog Zoltánnal - jó tanácsadókból nincs hiány

Az ünnepséget az Európai Zsidó Kongresszus (EJC), az Európai Zsidó Közösségi Központ (EJCC), valamint az Európai Koalíció Izraelért (ECI) elnevezésű szervezetek rendezik. Ott lesz a szélhámos Elie Wiesel hivatásos holokauszt-túlélő, valamint Juli Edelstein, izraeli (félre)tájékoztatási és diaszpóra-ügyi miniszter, valamint Meir Lau tel-avivi főrabbi, aki egyúttal a számtalan csalásáról elhíresült Jád Vásem Intézet igazgatója is. A holovallás központjában kiállítást is rendeznek „The Architecture of Murder” címmel, és zenei előadásokat is tartanak.

Hogy Magyarországnak mint az EU soros elnökének miféle feladatai lesznek a holo-megemlékezésekkel kapcsolatban, egyelőre nem lehet tudni, az viszont biztosnak tűnik, hogy a január 25-i holokauszt-ünnepség házigazdája a valaha jobb napokat látott Tőkés László lesz.

Perge Ottó – Ejpress nyomán
Kapcsolódó: