Mint ismeretes, Markó Béla bejelentette, nem vállal újabb mandátumot az RMDSZ élén. Eddig két jelentkező van a helyére: a Markó-klón Kelemen Hunor és az SZDSZ-es antimagyar zsidó, Eckstein-Kovács Péter. Az az Eckstein, aki az SZDSZ-nek szurkolt minden választáson, aki örült 2004. december 5-e eredményének, s aki Kolozsvárra hívta Eörsi Mátyás nevű barátját és hitsorsosát, hogy magyarázza meg, miért uszítottak magyart a magyar ellen a népszavazás során (hogy csak néhányat említsünk a viselt dolgai közül).

A meghiúsult kolozsvári előadás: kiűzték az EMI-sek Bocskai szülőházából a kufárokat

Jelen pillanatban ő Basescu elnök kisebbségügyi tanácsadója, s igen jól végezheti a dolgát, mert a román államfő legalább háromhavonta elmondja, hogy soha nem lesz autonómiája a Székelyföldnek...
Tőkés László pedig mindkét politikusról elismerő szavakkal szól a Szabad Románia (Romania Libera) című román lapnak adott interjújában
Arra a kérdésre, Kelemen és Eckstein közül ki rendelkezik jobb vezetői képességekkel, azt válaszolja:
Nem akarok értékelni, de számomra Eckstein-Kovács Péter több bölcsességet képvisel, jobban ért a politikához, és nagyobb függetlenséggel bír, annak ellenére, hogy elnöki tanácsadó. Az RMDSZ-nek pedig, mely mára egy totalitárius párttá vált, jelenleg függetlenségre és politikai tisztánlátásra van szüksége.
Más szavakkal Ecksteint szeretné elnöknek? - hangzik a következő kérdés.
Nem így tevődik fel a kérdés. Rokonszenvezek Eckstein úrral, de jó viszonyban vagyok Kelemen Hunor úrral is, csakhogy ő az RMDSZ-nomenklatúra totalitárius szólamainak és sikerpropagandájának folytatója, ami nem ígéri a szövetség megújítását.
Miért szeretik a magyarok Basescut? - hangzik el ugyanebben az interjúban ezt a kissé furcsa állítást tartalmazó kérdés. Tőkés László válasza:
Traian Basescu az első román vezető, aki komolyan vett bennünket, ez tette őt népszerűvé a székelység körében. Ha nem lenne csődközeli Románia gazdasági és szociális politikája, bennünket kielégítene Traian Basescu kisebbségek felé való nyitása.
Fölösleges bármilyen kommentár, köszönet olvasónknak a fordításért.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: