2020. június 1., hétfő, Tünde, Torda, Kund napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:11 Jézusom, hát mit művelünk?23:25 Megúszta a letartóztatást a bosnyák-horvát kormányfő23:03 Ünnepelj Hitlerrel a Vörös téren! – Heti progresszió (XXX. rész)22:45 Újra lassul a járvány Törökországban22:18 Pompeo: Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra21:44 "Haza"tért egy adag újfinn Szíriából21:29 Trump: az Egyesült Államok terrorszervezetnek fogja nyilvánítani az Antifát21:06 Párizs keddtől óriási terasszá változik20:48 Kilenc év után juttatott fel újra asztronautákat a nemzetközi űrállomosásra amerikai űrhajó20:38 Budapestre és tizenegy megyére egész nyárra fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány20:21 Hatodjára, de most már tényleg (?) utoljára kéri a spanyol kormány a szükségállapot meghosszabbítását20:02 Pilismaróti cigánybűnözés: 16 késszúrás sem volt elég a letartóztatáshoz19:39 Orban a születésnapját ünnepelte, megbüntették érte19:11 "Nem nyugszunk bele a történelem legigazságtalanabb békediktátumába!"18:57 A tervek szerint halad a pécsi bazilika felújítása
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Antimagyarizmus ::

Életbe lépett a médiatörvény, több híroldalon letiltották a hozzászólásokat - mi nem állunk be a sorba

Reklám


Véget ért a türelmi időszak, 2011. július elsejével a gyakorlatban is életbe lépett a médiatörvény. Volt, ahol betiltották a hozzászólásokat, máshol előzetesen moderálnak mostantól kezdve. A Népszava ellen állítólag egy Schmitt Pált kritizáló hozzászólás miatt indult vizsgálat.
Az Index bulvárrészlege beszüntette a hozzászólásokat
A bulvármocsok oázisa, a Velvet így indokolta döntését: "Nagyrészt arról van szó, hogy a moderálás megoldhatatlan és finanszírozhatatlan feladat elé állítja a szerkesztőséget, ugyanis vagy híreket gyártunk, vagy moderálunk, és mi a híreket választottuk". Hozzátették ugyanis, hogy ha nem tudnak kellőképp moderálni, akkor a gatyájuk is rámehet a bírságokra az új médiatörvény miatt, ezért inkább megszüntették azt a lehetőséget, hogy cikkeikhez olvasóik hozzáfűzhessék véleményüket.

A Délmagyar előzetesen moderál
A dél-magyarországi régió híreivel kiemelten foglalkozó hírportálon csak akkor jelenik meg egy hozzászólás, ha azt az ezzel foglalkozó aznapi ügyeletes jóváhagyta, azaz kitétel előtt mindet elolvassa. Nem kis munka... Állításuk szerint céljuk, "hogy távol tartsuk azokat a kommenteket, amelyeknek a tartalomközlési szabályoknak, valamint a törvényeknek nem felelnek meg."

Vizsgálat indult egy hozzászólás miatt
Vizsgálatot indított a Népszava internetes portálja ellen a média-és hírközlési biztos a napokban. Bodonovich Jenő Kovács Zoltán kezdeményezésére folytat eljárást, annyit tudni, hogy a "Schmitt Pál: erős jellem volt Mádl Ferenc" című cikkhez érkezett hozzászólás, ami nekik nem tetszett. Nem nevezték meg egyértelműen, melyikkel van probléma, a titokzatos olvasói hozzászólás vagy Schmitt Pált nevezte pojácának, vagy Orbán Viktor halálát kívánta (ezt egyébként a Népszava már régebben törölte).
Össze-vissza beszélnek
Az elmúlt napok eseményei joggal keltettek nagy felháborodást az interneten, így végül Szalai Annamáriáék magyarázkodásba kezdtek, szerintük a hozzászólásokra nem vonatkozik a médiatörvény. Sokak szerint viszont igen: egyesek a hozzászólóra, mások az adott hírportálra tolnák a felelősséget. Egy biztos: a gumiparagrafusok segítségével könnyen ki lehet csinálni a számukra ellenszenves híroldalt néhány bírsággal.
A Kuruc.info viszont amerikai székhelyű, magyar nyelvű lap, így ránk nem vonatkozik Orbánék cenzúratörvénye. Mi hiszünk a szólás szabadságában és teret is adunk neki, bárki kifejtheti minden cikkünk alján véleményét, lehet az akár ellenkező is, mint a miénk. Moderálási alapelveinket leírtuk ezen cikkünkben, egy-két provokátor kivételével csak azokat tiltjuk ki, akik NAGY BETŰVEL ORDIBÁLNAK, VALLAM int BÓTRÁNNYOS a hejes ira sukk!!!! Illetve kérjük olvasóinkat, hogy a nyíltan erőszakra buzdító hozzászólásokat kerüljék, ugyanis ha például valaki gyilkosságra, nem túlságosan szeretett kisebbségünk kiirtására buzdítana, azt még az USA-ban sem néznék jó szemmel, és a Kuruc.info vagy a szóban forgó hozzászóló is megütheti ezért a bokáját... De bízunk benne, hogy a javarészt névvel vállalt facebookos hozzászólások miatt ezek elkerülhetők.
(Kuruc.info - Origó - Index nyomán)
Kapcsolódó cikkeink:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready