Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Oltáshoz lehetett jutni kapott sms és krónikus betegség nélkül több kórházi oltóponton is

Több olyan levél is érkezett a Telex szerkesztőségébe, amely szerint a szombaton kialakult kaotikus helyzetben olyanok is kaphattak oltást a kórházi oltópontokon, akik nemhogy krónikus betegek nem voltak, de sms-ben sem kaptak értesítést az oltásról.
Pénteken komoly „adatszinkronizációs problémák” miatt hivatalosan elhalasztották 74 ezer 18-60 éves krónikus beteg hétvégére tervezett oltását. Sok olyan ember kapott ugyanis értesítést sms-ben, aki már kapott oltást, másoknak pedig a lakóhelyüktől akár 160 kilométerre kellett volna elutazniuk az injekció beadásáért.
Zoom
Oltópont a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén a fõváros XIII. kerületében 2021. március 2-án (fotó: Mohai Balázs / MTI)
Szombaton mindennek ellenére mégiscsak zajlott oltás az oltópontokon, de ez is teljesen kiszámíthatatlanul zajlott. Egyes helyeken beadták az oltást azoknak az érkezőknek, akik nem értesültek a halasztásról, máshol nem. A helyzet azonban annyira kaotikus volt, az ellenőrzés pedig annyira hiányos, hogy végül olyanokat is beoltottak, akik csak úgy besétáltak az utcáról valamelyik oltópontra.
A lap egy középkorú olvasója azt írta: nincs krónikus betegsége, nem regisztrált az oltásra, ezért természetesen sms-t sem kapott, hogy a hétvégén beoltanák. Szombat reggel megnézte, hol vannak oltópontok, és délelőtt megpróbált bejutni az egyik kórházba. Simán átjutott a bejáraton, ahol 5 katona, 3 adminisztrátor és az orvosi személyzet volt. Rajta kívül senki nem volt ott, az oltópont kongott az ürességtől.
A konkrét regisztrációnál kiderült, hogy nincs rajta a listán. Kérdezték, hogy kapott-e sms-t. Mondta, hogy nem, mire közölték vele, hogy akkor nincs oltás.
Azonban nem adta fel. Átsétált egy közeli kórház másik oltópontjára. Itt is csak néhány ember lézengett.
A regisztrációnál közöltem, hogy nem regisztráltam, csak oltatnék, ha van rá lehetőség. Feltelefonáltak valakinek, aki közölte, hogy lehet innentől mindenkinek oltást adni.
Ezután regisztrált, felment, és 10 perc után sorra került. Megkérdezték, hogy van-e krónikus betegsége. „Mondom, hát az nincs. Hümmögtek kicsit, de aztán jött az oltás” – írta.
Hamar elterjedt a hír, hogy lehet oltani, kezdtek egyre többen lenni az oltóponton. A Telex-olvasó szerint valószínűleg mindenki szólhatott az ismerőseinek. Nemsokára kijött egy orvosnő egy ajtón, és közölte: akinek nincs krónikus betegsége, az menjen el, mert nem oltja be. Egy-ketten el is mentek, de az olvasó egyik ismerőse közben bejutott, és várt a sorára.
Egyszer csak jött valami kórházigazgató-szerű, és közölte a váróteremben, hogy beoltanak mindenkit. Be is oltottak. Teljes káosz volt. De ezzel együtt nem volt tömeg. Hát így lettem én regisztráció és krónikus betegség nélkül beoltva.
Egy másik olvasó azt írta meg, hogyan hekkelték meg egy másik kórházi oltóponton a rendszert. Az egyik oltóponton egy ember azt ajánlotta nekik, hogy a behívó sms-éről ad nekik egy képernyőképet a telefonjukra, és azt bemutatva ők is megkaphatják az oltást.
Így is tettek, és annak ellenére, hogy egyikük sem volt a hétvégére hivatalosan behívva oltásra, mindketten megkapták az oltást. A helyzet kaotikusságát jól mutatja, hogy mindezt egy olyan sms screenshotjával sikerült megoldaniuk, amelyen a behívás vasárnapra és egy teljesen másik oltópontra szólt.
Egy harmadik levélben olvasó az orvosok védelmében a következőket írta:
Engem is beoltottak ma, és a kórház nagyon szervezett volt. Hogy ne menjen kárba egy adag se, össze kellett várnunk 10 embert, aki bejött megkérdezni, hogy beoltják-e. Egy ampulla 10 adag az AstraZenecábol, ezért mindig akkor nyitottak egy ampullát, amikor összejött a tíz érdeklődő. Így minden adagot felhasználtak. Annyi volt az egyetlen gond, hogy ha 8-9 en ott voltunk, meg kellett várni a 10-ik embert. Minden rendben volt, az orvosok, nővérek jó fejek voltak.
(Telex nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready