A Jeruzsálem ’Éjn-Kárem városrészében levő Hádászá Kórház (a Közel-Kelet egyik legmodernebb kórháza – H. J.) 80 dolgozóját küldték fizetés nélküli szabadságra az elmúlt napokban. A szabadságoltak, köztük több orvos, sok ápolónő, az igazgatóság és a gazdasági osztály dolgozóinak azért kellett abbahagyni a munkát, mert nem voltak hajlandók beoltatni magukat a koronavírus ellen – írja a Jiszráél Há-Jom.
Zoom
A Hádászá Kórház Éjn Keremben (fotó: Joáv Ári Dudkewitz)
A Hádászá ’Éjn-Kárem Gyógyászati Központ szóvivője a sajtónak nyilatkozva közölte: azokról a dolgozókról van szó, akik nem voltak hajlandók beoltatni magukat, miközben felmentést sem kaptak a kórházban erre a célra felállított bizottságtól. Az ’Éjn Kárem-i Hádászá Kórház dolgozóinak 93 százaléka már beoltatta magát a koronavírus ellen.
A szóvivő elmondta még: a kórház egyik ápolónője, aki szintén megtagadta a beoltatását (mai magyartalan, ám divatos szóval élve: az oltás felvételét – H. J.) elkapta a koronavírust, mire az általa ápolt beteg gyermekeket karanténba kellett rendelni.
A 9,7 milliós Izraelben eddig 4 980 476 polgár, a lakosság 53,56 százaléka kapta meg az első vakcinát a koronavírus ellen.
H. J. – Kuruc.info